EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приватизацията неизбежна за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приватизацията неизбежна за Гърция

mail17:20 | 21.02.2011прегледи 726 коментарикоментари 0


Експлоатацията на общественото богатство, за да се покрие държавният дълг, е належаща необходимост, заяви снощи гръцкият президент Каролос Папуляс по повод полемиката за приватизаците от последните десет дни с МВФ и ЕС, предаде АФП.
Експлоатацията на гръцкото наследство, както и на /гръцкото/ недвижимо имущество в чужбина е належаща необходимост, посочи Папуляс на вечеря в кметството в Янина /Северозападна Гърция/.
Папуляс призова гърците да не затварят очи и да не губят времето и силите си в лов на вещици и безплодни полемики.
Ние стоварихме на гърба на нашите деца един непоносим дълг и сега трябва да се предприемат инициативи, за да се експлоатира поне част от общественото богатство, която е регистрирана и е освободена от тежести, посочи той.
Папуляс отбеляза обаче, че голяма част от общественото богатство не е регистрирана /заради липсата на кадастър в Гърция/ и е трудно да се използва.
Представителите на ЕС и на МВФ обявиха преди около десет дни в Атина цел за приватизации в размер на 50 милиарда евро до 2015 г., докато Гърция предвиждаше приватизации в размер на 7 милиард евро до 2013 г. Цифра от 50 милиарда евро шокира гръцкото обществено мнение и предизвика възмущение в страната.
Гръцкото правителство призна, че представителите на ЕС и на МВФ са превишили ролята си, но не се отказа от плана за приватизации.
Гръцкият министър на финансите Георгиос Папаконстантину заяви, че целта на плана е амбициозна, но е осъществима.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg