EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приватизация на "Български пощи" отчаян ход

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приватизация на "Български пощи" отчаян ход

mail15:40 | 06.07.2011прегледи 757 коментарикоментари 0


Няма да се стигне до приватизацията на "Български пощи" коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Синята коалиция" и председател на икономическата комисия в НС Мартин Димитров по повод на проектозакон на ГЕРБ, с който пощите се изваждат от забранителния списък за раздържавяване. Според Димитров това би било груба политическа грешка и ще доведе единствено до скандали, стачки и много проблеми. Той обясни стъпката с натиск върху бюджета и с отчаяни ходове на
управляващите да съберат пари. Ако дружеството бъде предложено за продажба, цената в условията на криза трудно би могла да бъде добра и изгодна, което е още един аргумент срещу такава стъпка, коментира десният лидер.
Той добави, че вече е чул теория за апетити към "Български пощи" заради паричния поток, който преминава през тях. Ако това е вярно, доста нечистоплътни фактори в държавата имат интерес към пощите, но за момента не мога да кажа повече, отбеляза  Мартин Димитров. Според него разумната приватизация в кризата, която у нас преминава към депресия, е продажбата на "Булгартабак" на сериозен инвеститор или на Фондовата борса - на борса с традиции.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg