EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

При лоши данни за US-безработицата, пазарът ще реагира негативно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

При лоши данни за US-безработицата, пазарът ще реагира негативно

mail14:37 | 04.12.2009прегледи 514 коментарикоментари 0


Азиатските фондови пазари паднаха в петък, като инвеститорите търгуваха внимателно, очаквайки отчета за безработицата в САЩ, който ще излезе днес и може да помогне за определянето на продължителността на икономическото възстановяване в САЩ.
Повечето големи пазари бяха умерено надолу, като участниците на пазара намаляваха инвестициите си в акции и суровини в случай, че данните покажат по-голямо влошаване от очакваното. Цените на петрола и златото се плъзнаха надолу, докато йената се засили спрямо долара.
Месечната безработица в САЩ, която ще бъде публикувана днес, е вероятно да даде на инвеститорите по-голям поглед върху темпа на икономическо подобрение в най-голямата икономика в света. Икономистите очакват, че в САЩ ще бъдат загубени още 130 000 работни места през ноември и равнище то на безработицата ще остане непроменено при 10.2%.
Въпреки че технически е излязла от рецесия, американската икономика продължава да губи работни места, дори и след като фондовите пазари се повишиха и финансовите компании се върнаха към големи печалби  и започнаха да плащат огромни бонуси.
Инвеститорите вече са на ръба относно притесненията си за американската икономика и имат голямо желание да предпазят печалбите си, направени при тазгодишното рали, като евентуално разочарование от днешния отчет за безработицата  може да доведе до разпродажби.
Ако излязат шокиращи данни, пазарът може да реагира негативно, казват анализатори. Ако пазарът на труда в САЩ остане слаб, това ще доведе до по-малко търсене и ще създаде продължаващи притеснения за експортно ориентираната азиатска икономика, допълват те.
Азиатски фондови пазари

В Япония Nikkei 225 беше без посока, като кръжеше около нивата от ден по-рано, добавяйки 0.2% до 9 999.90. пункта. Индексът от Хонг Конг, Hang Seng падна с 1.4% до 22 240.86 пункта.
Австралийският пазар падна с 1.5%, а бенчмаркът от Шанхай загуби 0.5%. Пазарът в Тайван свали 0.4%.
Обратно на негативния тренд пазарът в Южна Корея се повиши с 0.5%, след като правителството каза, че четвъртата по големина икономика в Азия е нараснала с 3.2% през третото тримесечие. Това показаха ревизирани данни, като те бяха по-добри от първоначално измерените, благодарение на по-силния растеж при производството, експорта и услугита.
Пазарът в Китай нарасна с 0.5%.

Wall Street

През нощта в САЩ пазарите бяха ударени от нови отчети, показващи слабост в икономиката. По-слабият от очакваното отчет за сектора на услугите в страната показа, че активността му всъщност се е свила през последния месец, след като нарасна през октомври.
Dow се плъзна надолу с 0.8% до 10 366.15 пункта, като все още е надолу само с 1% от 14-месечния си връх на затваряне във вторник. Индексът нарасна с 55 пункта в ранната търговия, като прекосяваше линията на повишаване и понижаване 89 пъти преди края на сесията.
По-широкият Standard & Poors 500 падна с 0.8% до 1 099.92 пункта, докато Nasdaq беше надолу с 0.5% до 2 173.14 пункта.

Суровини

Златото беше надолу с 1% до $1 205.6 за тройунция.
Платината с незабавна доставка падна с 0.2% до $1 482.75 за тройунция.
Цените на петрола се плъзнаха надолу в Азия, като петролът с доставка през януари беше надолу с 50 цента до $75.96 за барел.

Валути

Йената се подготвяше за най-голямото си седмично понижение спрямо новозеландския долар, преди да излезе отчета в САЩ за безраблотицата в страната, който може да увеличи търсенето на по-високодоходни активи.
Йената се търгуваше около 132.99 йени за евро от 132.87 йени за евро и също така се търгуваше около 88.16 йени за долар от 88.26 йени за долар.
Еврото се купуваше около $1.5087 от $1.5053 за евро вчера, като е нараснало с 0.7% тази седмица.

Източник:Infostock.bg


Тагове: борси, свят, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg