EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Прецизна сателитна навигация в реално време

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прецизна сателитна навигация в реално време

mail14:01 | 31.10.2017прегледи 9260 коментарикоментари 0


В България заработи наземна система за прецизна сателитна навигация в реално време. Българската компания 1Yocto изгради и държавата сертифицира наземна мрежа от 42 станции за територията на страната, които подобряват точността на всички глобални навигационни системи GPS, GLONASS, GALILEO, използвани на територията на България.

1Yocto осигурява прецизно позициониране и навигация чрез използване на мобилно устройство, което получава корекции в координатите си в реално време от базова станция на компанията. Допълнителното прецизиране на географски координати е изключително важно в областта на геодезията, строителството, добива на полезни изкопаеми и модерното селско стопанство. Докато широко използваните дигитални карти и навигационни системи допускат отклонение в голям диапазон от 4 до 15 метра, RTK технологията използвана от 1Yocto може във всеки един момент да прецизира местоположение с отклонение от максимум 5 см.

1Yocto e поредният високотехнологичен проект на водещата българска геоинформационна компания Mapex: „1Yocto е поредното ни начинание, с което доказваме голямата зависимост на обществени услуги и бизнес от геоинформационните технологии. В много области на обществения живот и особено в земеделието, точната геолокация е директно свързана с успеха и намаляване на разходите за множество бизнес процеси.", отбеляза Александър Лазаров, главен изпълнителен директор на Mapex.

Потребителите на 1Yocto ще имат достъп до системата чрез всички видове съществуващи глобални сателитни приемници и всяка област за която е необходимо високопрецизно позициониране.

„Нашата технологична система е от критична важност в областта на геодезията, земеделието, проектирането, строителството и логистиката, където точността на позиционирането трябва да бъде до сантиметър." сподели Николай Нестеров, изпълнителен директор на 1Yocto.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg