EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преструктурират Honda

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преструктурират Honda

mail13:16 | 16.07.2009прегледи 554 коментарикоментари 0


honda logo_lЯпонската автомобилна компания Honda Motor Corp. преструктурира производството си, тъй като световното търсене се насочва към малки и по-икономични модели. Групата ще превърне най-стария си японския завод в предприятие, което ще произвежда свърхкомапктния модел Fit за американския пазар, предаде Асошиейтед прес.
Заводът в токийското предградие Сайтама, в който работят 5500 души, преживява трудни времена. В момента служителите работят само на една смяна, а не както преди на две, а общото производство е 1100 автомобила на ден.
Предприятието на Honda, което вчера бе показано на журналисти, досега произвеждаше най-вече по-големи модели като минивана Oddysey или седана Accord.
Заводът, който бе открит през 1964 г., успешно отговаряше на променящите се предпочитания на потребителите.
През април Honda започна масово да произвежда Фит за износ за САЩ, прехвърляйки част от производствения процес от друг японския завод, в Судзука, Централна Япония, който е в този момент е твърде зает с производството на хитовия хибрид на компания - Insight.
Томонори Араи, генерален директор в автомобилната група, изтъкна, че Хонда може ефективно да премести производството, тъй като е въвела общи стандарти за частите и процедурите за сглобяване.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg