EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пресата днес - Трус от 6.9 по Рихтер прекъсна деня за размисъл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пресата днес - Трус от 6.9 по Рихтер прекъсна деня за размисъл

mail08:53 | 25.05.2014прегледи 972 коментарикоментари 0


Информациите за вчерашното силно земетресение в Егейско море са на първите страници на повечето днешни вестници. "Разтресе ни предизборно. Трус от 6.9 по Рихтер прекъсна деня за размисъл", пише Труд и посвещава две страници на събитието. Докато хората в съседна Турция скачаха от балконите и 266 души бяха ранени, у нас последиците бяха няколко хипертонични кризи, напукани мазилки и паднали комини, пише вестникът и предлага 10 съвета за поведението ни при земетресение, първият от които е "Не се паникьосвайте!".

"Ще друса и днес, но по-слабо", предупреждава 24 часа в заглавие на първа страница и съобщава, че до 20 ч. снощи е имало 60 вторични труса. "Егея ни тресе още две години" е заглавието на Телеграф. Монитор цитира казаното от проф. Емил Ботев пред БНР, че сеизмичната активност не е свързана с България и че е много малка вероятността от по-силен трус. Стандарт цитира учени, според които няма опасност от силен трус. "В Южна България има масови оплаквания от напукани стени, паднали комини и мазилки", пише Стандарт.

Глоба от 1000 лева чака всеки избирател, който на евровота днес се опита да се снима с бюлетината в тъмната стаичка, предупреждава Монитор на първа страница под заглавие "Хиляда лева глоба за селфи с бюлетината". Според изданието фотографирането с бюлетината е масово изискване на търгашите с гласове. Санкция от 1000 лева очаква и избирател, който волно или неволно разгъне бюлетината на излизане от тъмната стаичка, при което стане видим вотът му, пише още Монитор.

"Чакат ни операции без упойка, ако кризата с анестезиолозите продължи и през следващите години" е заглавието на друга публикация на Монитор. Болници мамят касата с фиктивно назначени пенсионери, допълва изданието.

Нова наредба изисква да плащаме от юли топлата вода на равни вноски, кубическите метри изчезват от фактурите", пише вестник Преса на първа страница. Под заглавие "Срещу 350 лева студенти продавали верните отговори" вестникът съобщава, че полицията ще разследва нарушения на матурата по български език и литература. Българинът Атанас Скатов покори Еверест навръх 24 май е друга новина от първа страница на Преса.

Днешните вестници излизат с големи фоторепортажи за тържествата за 24 май, както и за 100 годишнината на футболния клуб "Левски". Заглавието на Труд за годишнината е "Син век", а на 24 часа - "Сто години "Левски, 100 години огнена любов".

Капризите на времето са тема на интервюто в Монитор с проф. Валери Спиридонов - заместник-директор на Института по метеорология и хидрология към БАН. "Живеем в ледников период, юли ще е горещ и дъждовен" е заглавието на публикацията./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg