EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Премиерът Борисов в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премиерът Борисов в Москва

mail16:01 | 30.05.2018прегледи 6250 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов е в Москва, където е на двудневно посещение.

Руският президент Владимир Путин се надява днешната визита на българския премиер Бойко Борисов да допринесе за развитието на икономическите, политическите, културните и духовните връзки. Това каза той в началото на разговора си с Бойко Борисов, предаде БТА.
Владимир Путин се радва, че след толкова дълга пауза българският премиер е приел поканата да дойде в Москва. Той припомни, че наскоро е имал среща и с българския президент Румен Радев.
Руският президент изтъкна, че наскоро са били и честванията по случай 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война и Деня на славянската писменост и култура, което свързва тясно двата народа.
Българският премиер благодари за възможността след толкова години да посети Кремъл и посочи, че това е трета среща между него и Владимир Путин, припомняйки срещите с него в Гданск и София.
Бойко Борисов изтъкна, че през тези години са били обменяни мисли. По думите му сега по някои от темите може да се постигне напредък и да бъде обсъдено положението в света и Западните Балкани.
Премиерът добави, че Русия винаги е имала голямо влияние сред хората и в религиозно отношение. Затова, според него, е добре руската страна да бъде запозната с всичко, което се прави по развитието на инфраструктурата, строителството на магистрали и газова инфраструктура.
Борисов допълни, че България работи добре с руските служби в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Той каза, че ще бъде добре да се засилят отношенията в сферата на туризма и селското стопанство. Тези въпроси ще бъдат обсъдени на срещата с Владимир Путин.
Накрая на откритата част за журналисти българският премиер пожела успех на Русия в провеждането на Световното първенство по футбол.
По-късно руският президент Путин ще даде официален обяд в чест на българския министър-председател Бойко Борисов. На него ще присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова. От руска страна ще бъдат първият вицепремиер и министър на финансите, зам.-министърът на външните работи, министрите на промишлеността и търговията, на енергетиката, на културата, както и ръководителят на Федералната агенция по туризъм, председателят на Управителния съвет на "Газпром" и президентът на "Лукойл".

Преди това българският премиер имаше среща с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев. В официалната българска делегация в Москва са вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите, енергетиката, културата и туризма. Обсъждат се темите за противодействието на тероризма, икономическите взаимоотношения между България и Русия, туризма, енергетиката и други.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg