EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Премиерски" пъб купен от китайци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Премиерски" пъб купен от китайци

mail15:38 | 09.12.2016прегледи 1255 коментарикоментари 0


Един от най-прочутите пъбове в Англия се превърна в толкова култово място в Китай, откакто бившият британски премиер Дейвид Камерън заведе там президента Си Цзинпин да изпият по една бира, че беше купена от китайски инвестиционен фонд, предаде БТА, като цитира Франс прес.

Уютното заведение с окичени по стените ловни пушки The Plough at Cadsden се намира на няколко минути от Чекърс - провинциалната резиденция на британските премиери в Бъкингамшър, в сърцето на Англия.

Преди да бъде пометен от Брекзита Камерън беше редовен посетител в него и не се поколеба и за минута да заведе там Си Цзинпин по време на държавното посещение на китайския президент във Великобритания през октомври 2015 година.

Моментът беше запечатан от медиите и обиколи света, а кадрите толкова много се харесаха в Китай, че бирарията се превърна в туристическа атракция.

Случката събуди и интереса на инвестиционния фонд "СиноФортоне инвестмънт" (SinoFortone Investment), който бързо събра информация за възможното придобиване на пъба. А накрая го купи, при положение, че той дори не беше обявен за продажба.

"СиноФортоне инвестмънт" обикновено инвестира в тежки инфраструктури от типа на летища и жлезопътен транспорт.

Китайските туристи искат да вкусят от същата традиционна британска гастрономия като техния президент, обясни експерт по продажби на ресторанти и заведения.

В сайта си The Plough at Cadsden се фука, че е "може би най-известния пъб в Англия". Преди посещението на Си Цзинпин бирарията попадна в светлината на прожекторите, след като Камерън и съпругата му Саманта забравиха там дъщеря си, по онова време на 8 години, след като пиха по бира в градината през един юнски неделен следобед. Час по-късно двамата Камерън се усетиха, че детето го няма и се върнаха да го приберат, припомня БТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149