EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Премахват такси за имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премахват такси за имоти

mail09:05 | 09.11.2017прегледи 10391 коментарикоментари 0


Цената за скица на поземлен имот в неурбанизирана територия е намалена с 50% - от 10 на 5 лева. С 30 на сто по-малко от основната такса се плаща и за всяка услуга, която се заявява по електронен път и се получава като електронен документ.

Поради това догодина се очаква намаление с 2 млн. лева на приходите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков при представянето на бюджета на МРРБ за догодина.

Отпадат таксите за изменение на данни в кадастралната карта и кадастралните регистри, както и т. нар. експресна услуга, която досега е струвала 3 пъти повече от обикновената, обясни Нанков.

Промените са направени за облекчаване на административната тежест за гражданите и бизнеса.

В проектобюджета за 2018 г. на министерството е заложено увеличение на приходите с 18,4 млн. лв. спрямо 2017 г., каза още министърът.

Общият размер на заложените приходи е 372, 573 млн. лв.

Службата по геодезия, картография и кадастър не може да изисква от заявителя предоставяне на документи, за които има регистри на държавната администрация или с тях се удостоверяват обстоятелства, които се съдържат в база данни.

Това е записано в промени на наредбата за кадастралните регистри, публикувана в “Държавен вестник”.

В случай че службата не може да намери необходимите данни, тя изисква от заявителя да предостави информация за идентифициране на данните или документите в регистрите. Промените отново целят намаляване на бюрокрацията.


Тагове: такси, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg