EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преки италиански инвестиции = €2 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преки италиански инвестиции = €2 млрд.

mail14:15 | 25.05.2016прегледи 1184 коментарикоментари 0


През тази седмица, в италианския град Болоня в местната централа на Асоциацията на фирмите „Униндусрия” , Сдружението на италианското предприемачество в България „Конфиндустрия България” в сътрудничество  с една от големите италиански банки и дружеството за консултантски бизнес  „Диакрон”, представи възможностите за инвестиране у нас. На събитието, което  премина при особен интерес присъства Генералният Консул на България в Милано Росен Руфев. 

Представянето на България и възможностите за инвестиране за разлика от друг път бяха представени изкусно и в положителен, а не в негативен аспект като факти, това, което възпрепятства и би могло да се направи или предстои да се нап рави, можем да кажем едно много човешко, изпълнено с хубост и температемнт, увлекателно и привлекателно представяне на нашата страна пред приемаческата аудитория на Болоня и област Емиля Романя.

Създаден бе параграфът: “знаете ли, че“. В него се посочва, че България е световен лидер в производството на лавандула и на лавандулово масло, че 28 процента от европейското производство на слънчотгледово семе е българско, как Бълария е втората европейска страна след Исландия по брой на минерални извори - 1600 на брой, а наша фирма е световен лидер в изработването на изкуствени катерачни стени, както и че българското данъчно облагане е най-ниското в ЕС.

Директорът на коиндустрия България и коиндустрия Балкани Робуерто Маскали заяви, че италианците се чувстват добре в България заради дълбоките междукултурни връзки.

Уточнение  в икономически план прави старши банкер Алдо Андриони, който сподели пред БНР: 

България е една от най-добрите страни, бих казал дори най-добрата в региона където италианска фирма  и чуждестранен инвеститор може да интернационализира своята дейност. Макроикономическата картина е много подходяща за това. Развитието бележи важен възход, защото през 2015 година брутният вътрешен продукт се увеличи с 3%. Според нашите изследвания, в периода  2016-та - 2017-та година той би трябвало да нарасне с над  3%. Освен това, държавният дълг съобразно брутният вътрешен продукт остава нисък. Трябва да кажем, че най-положителното нещо е , че това повишаване на брутния вътрешен продукт е една балансирана структура. Означава, че не се базира само на повишеното развитие на износа като основна дейност на икономиката, но и на възобновяването на потреблението, което след доста години достигна приемливи, добри и интересни нива, така както подобряване положението с трудовата заетост. Ето защо говорим не само за растеж, но за балансиран структурен растеж. Това е най-положителният факт от 2015-та година и от началото на 2016-та година.

На семинара присъства новият почетен консул на България за област Емиля Романя, инж.Франко Кастелини. Почетното консулство е в центъра на Болоня в представителна историческа сграда  и впечатлява много с разветия български трибагреник. Той сподели:

Получих потвърждение на идеите които вече имах от доста време насам. България е една прекрасна страна, която тепърва ще откриваме не само в естетичен и туристически аспект, но и по отношение на интереса, който може да създаде на италианското предприемачество така както конкретно на това  от област Емилия-Романя, където според мен има определено повишено отношение по темата не само от промишлени предприятия, но и от селското стопанство. Впечатляващо е също, че една такава малка територия като България предлага 1600 минерални извора. Това е много интересно що се отнася до здравето и туризма - един аспект, който България трябва да развие. Засяга и мен като почетен консул - да запозная италианците , защото много от тях незнаят къде е България. На всяка цена България трябва да се популяризира у нас!

Понастоящем директните италиански инвестиции у нас възлизат на два милиарда евро, а Италия е втора след Германия по търговски обмен с България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg