EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Президентът против вътрешния дебат за АЕЦ „Белене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Президентът против вътрешния дебат за АЕЦ „Белене”

mail09:22 | 02.12.2010прегледи 567 коментарикоментари 0


Според президента Георги Първанов не би трябвало да се води вътрешен дебат за цената на АЕЦ Белене, освен, по думите му, "ако някой не е решил да трупа точки за пиар".
Това каза президентът в отговор на журналистически въпрос за призива на премиера Бойко Борисов държавният глава да каже каква е реалната цена на централата и инфлационния индекс, който страната трябва да плати.
Аз самият се въздържах до момента, до който не съм предизвикан, защото смятам, че разнобоят в българския лагер би могъл да намали силата ни в преговорите с руснаците, посочи Георги Първанов.
Държавният глава припомни, че по въпроса са говорили многократно с министър-председателя. В това число и първият им разговор след избирането на Бойко Борисов за премиер е бил посветен на тази тема. Георги Първанов посочи, че още тогава е обърнал внимание на разговорите си в Москва през февруари 2009 г., на които той много категорично е поставил въпроса за промяна на ескалационния индекс, защото базовата цена е една.
Президентът каза, че за съжаление в един момент българската страна се е съгласила да поеме ескалационен индекс - българския, докато неговото предложение в Москва е било да се преформулира този въпрос и да се възприеме индекс "Европа 27".
Президентът Георги Първанов отговори на журналистически въпроси след участието си в срещата на върха на ОССЕ в Астана.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905