EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Президентът призова за ревизия на бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Президентът призова за ревизия на бюджета

mail12:55 | 07.07.2014прегледи 775 коментарикоментари 0


Президентът Росен Плевнелиев апелира парламентарно представените партии да се обединят и да осигурят кворум за работата на Народното събрание за приемането на спешните и неотложни за страната ни мерки. „Има още работа за вършене - за държавата всеки ден е важен особено в трудна ситуация“, коментира държавният глава в отговор на журналистически въпроси.

Президентът посочи, че е изключително важно да се направи ревизия на държавния бюджет и да се представят реалните параметри за изпълнението му. Държавният глава коментира, че данните към средата на годината са повече от притеснителни и допълни: „Неизпълнението на бюджета е сериозно и не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежеланието да се каже истината“. Росен Плевнелиев посочи, че реформата на държавния бюджет е необходима и заради призивите за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Президентът Плевнелиев изтъкна необходимостта Народното събрание да приеме и консенсусните законодателни инициативи, сред които мерките в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптирането на българското законодателство в съответствие с европейски директиви, както и политики, свързани с енергетиката и здравеопазването.

Източник: Прессекретариат на президента


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg