EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

Президентска церемония в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Президентска церемония в София

mail12:25 | 22.01.2017прегледи 978 коментарикоментари 0


В София се състоя традиционната церемония по предаването на властта от стария на новоизбрания президент. С изпълнение на химна на България от Гвардейския духов оркестър, 21 артилерийски салюта отбелязаха смяната на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.
Двамата президенти произнесоха кратки слова, Росен Плевнелиев и Румен Радев положиха венец на Паметника на Незнайния воин.

Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето - дължим го на себе си и на нашите деца, както и на предците си. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на церемонията по встъпването му в длъжност на площад "Св. Александър Невски", на която прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев.
Държавният глава заяви, че ще бъде президент на всички български граждани независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса. Румен Радев каза, че ще работи с българския парламент, правителството, институциите, партиите и с гражданските организации за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България.
Ще работя активно с нашите партньори за ускорената ни европейска интеграция, но нека е ясно едно - ще бъда президент, които безкомпромисно ще отстоява правата, интересите, достойнството на своя народ, каза президентът Радев. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред, заяви новият държавен глава.

С едноминутно мълчание отдадоха почит на загиналите за свободата на България. По-късно в храм „Свети Александър Невски" Светейшият Български патриарх Неофит благослови новоизбрания държавен глава и отслужи Молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото му отговорно служение. Встъпилият в длъжност президент Румен Радев и президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентите Маргарита Попова и Илияна Йотова запалиха свещи в храм-паметника.
Предстои президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова да посрещнат президента Румен Радев, г-жа Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция.
Очаква се президентът Росен Плевнелиев и президентът Румен Радев да проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти - в кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова.
След приключване на срещите президентът Румен Радев ще изпрати на параден вход президента Росен Плевнелиев, а вицепрезидентът Илияна Йотова – вицепрезидента Маргарита Попова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1345