EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Презентация на български вина в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Презентация на български вина в Румъния

mail10:15 | 04.04.2013прегледи 670 коментарикоментари 0


Презентация на български вина - “Еликсири от България”, организирана от Службата по търговско икономическите въпроси към посолството на България в Румъния, се проведе в Букурещ, съобщиха за Агенция "Фокус" участници във форума. Презентацията се състоя със съдействието на търговско-промишлените палати на Букурещ и Прахова и бе посетена от около 140 представители от деловия бизнес, хипермаркети, производители и вносители на вина в Румъния, мениджъри на големи хотели и ресторанти от Букурещ и Плоещ, както и от посланиците на 20 държави, акредитирани в Румъния.
При откриването на форума Бронислав Денев, ръководител на СТИВ – Букурещ, подчерта голямото значение на това представяне на българските вина в Румъния, особено след възникналото напрежение в последната година от вноса на български вина, неотговарящи на съвременните изисквания за качество.
“...Производителите, винпром “Русе”, винпром “Асеновград”, шато “Бургозоне”, винарска къща “Телиш”, винарска къща “Тодорофф”, винарска изба “Ловико”, винарска изба “Катарджина”, шато “Копса”, винарска изба “Славянци”, винарска изба “Карабунар”, са от различни географски региони на България, но ви уверявам, че качеството на произвежданите от тях вина отговарят на всички европейски и световни стандарти. Потвърждение за това е, че днес, пред вас са производители, които в последните години имат безброй награди и медали, което е доказателство за дадените им оценки от престижни винени конкурси в света“, каза Денев.
Три водещи румънски телевизии и БНТ – РТЦ Русе, както и румънски журналисти, отразиха събитието, което, по мнение на гостите, бе на изключително високо ниво.
Поздравление към българските производители и гостите отправи Александър Филипов – извънреден и пълномощен посланик на България в Румъния.

“Надяваме се, и чрез медиите, форумът да е изпълнил една от своите мисии – да покаже на румънската общественост и чуждестранните дипломати, че България иска да им предложи вино от среден и висок клас, което присъстващите оцениха по достойнство. Надяваме се след протеклите разговори и направената дегустация, скоро да можем да намерим от тези вина в търговската мрежа на Румъния”, каза Бронислав Денев.

 

 


Тагове: Румъния, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg