EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail07:00 | 19.05.2014прегледи 678 коментарикоментари 0


БЕЛГРАД/САРАЕВО/ЗАГРЕБ - Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия се борят с безпрецедентни наводнения, при които загинаха най-малко 44 души. Броят на жертвите се очаква да нарасне, когато водата започне да се отдръпва от наводнените райони. Придошли реки заплашват електроцентрали в Сърбия, около 300 свлачища са активни в Босна, водите извадиха на повърхността сухопътни мини, останали от войната.

КИЕВ/ДОНЕЦК - Ситуацията в Украйна остава напрегната в навечерието на президентските избори на 25 май.

БРЮКСЕЛ - Месечна пресконференция на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, която се очаква да бъде посветена на кризата в Украйна и края на мисията на алианса в Афганистан.

- Среща на министрите на страните от Европейския съюз за развитието, на която ще бъде обсъдена ситуацията в Централноафриканската република и Южен Судан.

- Среща на министрите на земеделието и риболова на страните от Европейския съюз.

- Конференция на високо равнище по въпросите на иновациите в социалната политика, която е организирана от Европейската комисия и ще бъде открита от еврокомисаря за заетостта, социалните въпроси и социалното включване Ласло Андор.

МОСКВА - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще обсъди със словашкия си колега Мирослав Лайчак кризата в Украйна.

БЕРЛИН - Среща на министъра на енергетиката на Русия Александър Новак с еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, които ще обсъдят датата и мястото на втория кръг от преговорите между Русия, Украйна и Европейската комисия по газовия въпрос.

КОПЕНХАГЕН - Посещение на шведския министър на външните работи Карл Билд в Дания.

АТИНА - Резултати и коментари след вчерашния първи кръг от изборите за местни органи на властта в Гърция.

- Посещение в Атина на Жан-Клод Юнкер, кандидат на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия. Юнкер ще участва в няколко събития заедно с гръцкия премиер Андонис Самарас и ще има и други срещи.

ЖЕНЕВА - 67-а сесия на Световната асамблея по здравеопазването на Световната здравна организация (СЗО). България ще бъде представена от правителствена делегация, ръководена от заместник-министъра на здравеопазването проф. Чавдар Славов.

КАСИНО, Италия - Ще бъде отбелязана 70-ата годишнина от битката при Монте Касино, която бележи поврат в настъплението на съюзниците в Италия през Втората световна война. Внукът на британската кралица Елизабет Втори принц Хари ще ръководи церемония в памет на 14-те хиляди британски войници, загинали в сражението.

БУКУРЕЩ - Очаква се румънската опозиционна Национално-либерална партия /НЛП/ да представи на пленарно заседание днес текста на вот на недоверие към правителството на Виктор Понта, обвинявайки го в корупция и използване на бюджетни средства с предизборна цел. Дебатите и гласуването ще бъдат на следващия ден.

ХАГА - В Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия е насрочено заседание по делото срещу бившия военен лидер на босненските сърби ген. Ратко Младич, обвинен в геноцид и други престъпления, извършени срещу босненските мюсюлмани и други несръбски цивилни в Босна и Херцеговина от май 1992 г. до края на 1995 г.

- Започва процесът на апелативна инстанция пред Международния наказателен съд (МНС) по обвинения в използване на деца войници срещу бившия командир на милиция в Демократична република Конго Томас Лубанга, който получи на първа инстанция 14 години затвор - първата присъда, издадена от МНС.

БАГДАД - Очаква се да бъдат обявени първите резултати от парламентарните избори в Ирак, произведени на 30 април.

ТЕХЕРАН - Заместник-генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Теро Варьоранта пристига на посещение в Иран, за да обсъди сключването на споразумение за прозрачност на спорната ядрена програма на страната.

АЛЕКСАНДРИЯ, Египет - Очаква се съд да произнесе присъдите срещу 61 от общо 63 души, привърженици на забраненото в Египет ислямистко движение "Мюсюлмански братя" по обвинение в насилие по време на протестите след свалянето от власт от армията през юли на президента ислямист Мохамед Морси.

ПЕКИН - Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще се срещне с китайския премиер Ли Къцян.

- Посещение на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в Китай.

Държавно посещение на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев в Китай.

ХАНОЙ - Държавно посещение на президента на Азербайджан Илхам Алиев във Виетнам.

СИНГАПУР - Среща на министерско равнище на страните от Транстихоокеанското стратегическо и икономическо партньорство.

ВАШИНГТОН - Започва петият кръг от преговорите на Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство между представители в областта на търговията на Европейския съюз и Съединените щати.

НЮ ЙОРК - Съветът за сигурност на ООН ще се събере на закрито заседание за ситуацията в Южен Судан.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg