EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:00 | 30.04.2014прегледи 1330 коментарикоментари 0


КИЕВ - Обстановката в Украйна и особено в източните области, където проруските сепаратисти продължават да печелят терен и държат в плен наблюдатели от ОССЕ, остава крайно напрегната.
- Посещение на генералния секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ламберто Дзаниер в Украйна, в момент, когато шестима наблюдатели от мисията на ОССЕ в страната остават в плен на проруските сепаратисти в източния град Славянск.
- Посещение в Украйна на генералния секретар на Съвета на Европа (СЕ) Турбьорн Ягланд и на австрийския министър на външните работи Себастиан Курц, чиято страна е ротационен председател на СЕ.

ВИЛНЮС - Церемония, на която Съединените щати ще предадат на Великобритания, Дания и Полша охраната на въздушното пространство на трите балтийски републики в рамките на НАТО.

МОСКВА - Руският държавен петролен гигант Роснефт, на чийто президент Игор Сечин Съединените щати наложиха санкции заради украинската криза, ще публикува своите финансови резултати за първото тримесечие на годината.

БЕРЛИН - Посещение на японския премиер Шиндзо Абе в Германия - първи етап от негова обиколка в Европа, която включва визити още във Великобритания, Португалия, Испания, Франция и Белгия. Абе ще бъде приет от канцлера Ангела Меркел, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция.

ЛОНДОН - Завършва срещата за възстановяване на украинските активи, за които се предполага, че са били откраднати по време на режима на Виктор Янукович. Участват вътрешните министри на Великобритания, САЩ и Украйна - Тереза Мей, Ерик Холдър и Арсен Аваков.

- Министрите на вътрешните работи на Великобритания, Франция, Германия и Белгия ще обсъдят борбата срещу ислямистките групировки.

- Посещение във Великобритания на пакистанския премиер Наваз Шариф по покана на британския му колега Дейвид Камерън (до 2 май).

- Завършва 48-часовата стачка на служителите на метрото в британската столица в знак на протест срещу планираното закриване на 960 работни места.

АТИНА - Пресконференция след края на срещата на министрите на заетостта, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на страните от Европейския съюз.

- Очаква се гръцкият премиер Андонис Самарас да представи предложенията на своята партия Нова демокрация за серия промени в конституцията на страната.

ПРАГА - Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой ще обсъди с чешкия премиер Бохуслав Соботка предстоящите избори за Европейски парламент.

ВАТИКАНА - Обща аудиенция на папа Франциск.

БАГДАД - Парламентарни избори в Ирак на фона на вълната от насилие в страната. Очаква се премиерът Нури ал Малики да спечели нов мандат.

БЕЙРУТ - Втори тур на президентските избори в Ливан.

АДИС АБЕБА - Посещение на държавния секретар на САЩ Джон Кери в Етиопия - първи етап от негова обиколка в Африка, която включва визити още в Демократична република Конго и Ангола. Кери ще обсъди с ръководството на Африканския съюз сигурността и демокрацията на континента.

ДЖУБА - Върховният представител на ООН за човешките права Нави Пилай ще даде пресконференция в края на посещението си в Южен Судан, където разследва предполагаемото избиване на стотици цивилни на етническа основа преди няколко дни.

ДЕЛХИ - Седми етап от парламентарните избори в Индия, които започнаха на 7 април и завършват на 12 май.

НЮ ЙОРК - Съветът за сигурност на ООН ще проведе консултации за Сирия.

ВАШИНГТОН - Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън ще произнесе реч пред Атлантическия съвет.

- Приключва двудневното заседание по паричната политика на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, на което се очаква да бъде решено американската централна банка да продължи постепенно да намалява подкрепата си за американската икономика.

- Министерството на търговията на САЩ ще публикува данни за растежа на брутния вътрешен продукт през първото тримесечие на годината.

САНТЯГО - Официално посещение на руския министър на външните работи Сергей Лавров в Чили.

ЛЮКСЕМБУРГ - Съдът на Европейския съюз ще се произнесе по иска на Великобритания за анулиране на въведения от 11 страни членки на ЕС данък върху финансовите трансакции.

БРЮКСЕЛ - Ще бъдат публикувани данни за инфлацията в еврозоната.

МАДРИД - Испанското правителство ще представи програма за икономическа стабилност в периода 2014-2017 г. То освен това ще представи данни за растежа на брутния вътрешен продукт през първото тримесечие на годината.

НЮРНБЕРГ - Ще бъдат публикувани данни за равнището на безработицата в Германия през април.

САРАЕВО - Откриване на статуя на папа Йоан Павел Втори, издигната по повод канонизирането му на 27 април 2014 г.

АШХАБАД - Втори ден от посещението на хърватския президент Иво Йосипович в Туркменистан.

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЖАЗА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg