EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail09:25 | 25.04.2013прегледи 339 коментарикоментари 0


Брюксел - Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен ще бъде изслушан в комисията по финанси на Европейския парламент.
- Европейската комисия ще оповести наказателни процедури, предприети по отношение на държави, които не спазват директивите на ЕС.
- Косовска делегация, водена от вицепремиера Хайредин Кучи, ще представи на кабинета на Катрин Аштън плана за прилагане на споразумението, постигнато с Белград на 19 април. Сръбска делегация, в състава на която е екипът за прилагане на споразумението за нормализиране на отношенията с Прищина, също заминава за Брюксел.

Москва - Руският президент Владимир Путин ще отговаря на живо на въпроси на руски граждани. "Пряката линия" с президента ще се предава по три телевизии и три радиостанции.

Киев - Външните министри на четири страни от ЕС - Полша, Литва, Дания и Холандия - ще се срещнат с украинското ръководство, за да да обсъдят предстоящото подписване на споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС.

Уейко/Далас, Тексас - Президентът на САЩ Барак Обама ще участва в траурна служба за загиналите при взрива в завода за изкуствени торове в тексаския град Уест. При експлозията загинаха 14 души. Обама е в Тексас за откриването в Далас на библиотеката, носеща името на бившия президент Джордж У. Буш. На откриването ще
присъстват и бившите президенти Джими Картър, Бил Клинтън и Джордж Буш баща.

Абу Даби - Визита в Обединените арабски емирства на американския министър на отбраната Чък Хейгъл.

Лисабон - Среща на ръководители на Европейската социалистическа партия.

Берлин - Германското правителство ще публикува прогнозата си за икономическия растеж на страната през 2013 година.
- Словенският президент Борут Пахор ще разговаря в Берлин с германския президент Йоахим Гаук и с канцлера Ангела Меркел.

Париж - Ще бъдат публикувани данни за безработицата във Франция за март.

Мадрид - Ще бъдат публикувани данни за безработицата в Испания за първото тримесечие.

Прага - Посещение на президента на ЕС Херман ван Ромпой в Чехия, където ще обсъди с чешки ръководители проекта за банков съюз и европейския бюджет за 2014-2020 година.

Анкара - Очаква се на пресконференция в планината Кандил в Северен Ирак Кюрдската работническа партия (ПКК) да обяви начало на изтеглянето си от Турция.

Белград - Представители на косовските сърби ще разговарят с премиера на Сърбия Ивица Дачич и вицепремиера Александър Вучич.
- Посещение на еврокомисаря за разширяването Щефан Фюле, който ще разговаря с премиера на Сърбия Ивица Дачич и вицепремиера Александър Вучич за постигнатото в Брюксел споразумение с Прищина.

Букурещ - Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой ще се срещне с президента на Румъния Траян Бъсеску и с премиера Виктор Понта.

Атина - Специалният пратеник на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за Кипър Александър Даунър ще има срещи в Атина във връзка с усилията за подновяване на преговорите за обединение на Кипър.
- Управляващата коалиция в Гърция ще внесе в парламента законопроекта с антикризисни мерки с цел да осигури не само неизплатените досега траншове от спасителните заеми за страната, но и тези, планирани за май. Общата стойност на очакваните средства се изчислява на 12 млрд. евро.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg