EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail09:05 | 28.02.2013прегледи 543 коментарикоментари 0


Рим - Българският външен министър в оставка Николай Младенов ще участва в конференцията на групата "Приятели на Сирия." Преди началото на форума държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с лидери на сирийската опозиция.

Брюксел - Въпросът за ограниченията в достъпа до пазара на труда в ЕС, които в момента се прилагат само за български и румънски граждани, се очаква да бъде една от темите на започващото днес 3226-ото заседание на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси. В него ще участва и министърът на труда и социалната политика в оставка Тотю Младенов.
- Еврокомисарят Кристалина Георгиева и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще открият изложбата "40 години Конвенция за световното наследство. Културни и природни обекти в България".
- Кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в среща на европейския комисар за регионалната политика Йоханес Хан с кметовете на столиците на страните от Европейския съюз, която ще бъде посветена на преодоляването на икономическата криза в ЕС.
- Европейската комисия ще представи план за осъвременяване на контрола по границите на ЕС и за опростяване на процедурите за влизане на бизнесмени, учащи и научни работници.
- Европейски форум за конкурентоспособността с участието на генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия, европейския комисар за конкуренцията Хоакин Алмуния и италианския премиер технократ Марио Монти.

Ватикана - Папа Бенедикт Шестнайсети се оттегля тази вечер официално от Светия престол.

Москва - Руският президент Владимир Путин ще се срещне с френския си колега Франсоа Оланд.

- Започва процесът на апелативна инстанция срещу бившия руски полицай Дмитрий Павлюченков, осъден през декември на 11 години затвор за организирането на убийството на опозиционната журналистка Анна Политковская.

Рига - Премиери, експерти, изследователи и предприемачи от скандинавските и балтийските държави и Великобритания, включително британският министър-председател Дейвид Камерън, ще участват в годишната неформална среща "Форум за бъдещето на Севера".

Лондон - Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой ще участва в конференция за преодоляване на кризата в еврозоната и мястото на Великобритания в Европа.

Дъблин - Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц ще обсъдят рамковия бюджет на Европейския съюз за периода 2014-2020 г. с ирландския премиер Енда Кени, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

Братислава - Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън ще се срещне със словашкия министър на външните работи Мирослав Лайчак.

Берлин - Завършва посещението на италианския президент Джорджо Наполитано, който ще се срещне с германския си колега Йоахим Гаук и с канцлера Ангела Меркел.

Женева - Световната здравна организация ще публикува доклад за рисковете за човешкото здраве след аварията в японската атомна електроцентрала във Фукушима през март 2011 г.

Атина - Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан ще се срещне с гръцкия си колега Панос Панайотопулос и президента Каролос Папуляс.

Никозия - Новият кипърски президент Никос Анастасиадис ще положи клетва.

Скопие - Докладчикът на ЕП за Македония Ричард Хоуит пристига на посещение в Скопие във връзка с развитието на политическата криза в Македония.

Белград - Председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер пристига на посещение, на което ще бъдат обсъдени строителството на газопровода "Южен поток" и цената на руския газ.

Рияд - Турският министър на икономиката Зафер Чаглаян започва посещение в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Хага - Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия трябва да се произнесе по жалбата на бившия началник на генералния щаб на югославската армия генерал Момчило Перишич, който бе осъден на 27 години затвор през септември 2011 г. за военни престъпления, извършени в Босна и Херцеговина.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg