EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail09:08 | 18.02.2013прегледи 935 коментарикоментари 0


Брюксел - Среща на външните министри на ЕС, на която Николай Младенов ще представи данни от разследването на атентата на летището в Бургас. Външните министри ще обсъждат също обстановката в Сирия, Мали, Ирак и Северна Корея.

- Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще отбележи 20 години от своето основаване. На събитието ще присъстват председателят на партията Сергей Станишев, както и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, премиерът на Белгия Елио ди Рупо, ръководителят на групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода. В 11.30 ч Станишев ще даде брифинг за кореспондентите на българските медии по повод енергийните протести в България.

- Изслушване на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги пред комисията по икономически и валутни въпроси в Европейския парламент.

- Дебати в Европейския парламент по проектобюджета на ЕС за 2014-2020 година с президента на ЕС Херман ван Ромпой и председателя на Европейската комисия Жозе
Мануел Барозу.

- Руският външен министър Сергей Лавров ще се срещне с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

- Посещение на малийския премиер Дианго Сисоко в европейските институции в Брюксел, където ще се срещне. Европейския комисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Париж - Ден на солидарност с Мали в сградата на ЮНЕСКО и пресконференция за представяне на план за действие за Мали.

Женева - Бившата прокурорка от Международния наказателен трибунал Карла дел Понте представя доклад за нарушенията на човешките права в Сирия.

Никозия - Реакции и коментари след първия тур на президентските избори в Кипър.

Атина - Високопоставени представители на двете партии - консервативната Нова демокрация и социалистическата ПАСОК, ще се явят пред прокурор за финансови престъпления, за да дадат показания в разследване за банкови кредити в размер на над 200 милиона евро.

Скопие - Втори ден от посещението на външния министър на Сърбия Иван Мъркич.

Истанбул - Съдебно заседание от процеса срещу известния турски пианист Фазъл Сай, съден по обвинение в богохулство.

Париж - Представители на синдикатите от френското предприятие Спангеро, обвинено в участие в скандала с конското месо, представяно за говеждо, ще бъдат приети от френския министър на земеделието Стефан Льо Фол.

Ереван - Президентски избори в Армения.

Лондон - Стачка на журналистите от BBC срещу планираните съкращения.

- Открива се Международната седмица на петрола 2013 (International Petroleum Week). В тридневния форум над 2 000 представители на петролно-газовата индустрия от всички континенти ще обсъдят глобалната енергийна сигурност, инвестициите и развитието на технологиите в отрасъла.

Берлин - Служителите от летищната охрана в Германия продължават да стачкуват и днес. Сериозни затруднения на трафика се очакват на летищата Хамбург и Кьолн/Бон.

Мадрид - Испанската авиокомпания Iberia от днес до 22 февруари ще отмени 415 полета заради стачки на служителите.

Делхи - Британският премиер Дейвид Камерън пристига на посещение в Индия, за да се опита да убеди Делхи да предпочете изтребителите "Юрофайтър" пред френските "Рафал".

Пекин - Ръководителят на Роснефт Игор Сечин ще се срещне с ръководителите на китайските компании Синопек, Китайската национална петролна и газова корпорация и Китайската национална офшорна петролна компания през втория ден от работното си
посещение в Пекин.

Вашингтон - В САЩ днес отбелязват Деня на президента.

Найроби, Кения - 27-а сесия на Управителния съвет на Програмата на ООН за опазване на околната среда (ЮНЕП)/Глобален форум на равнище министри по въпросите на околната среда.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg