EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 25 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 25 ноември

mail08:15 | 25.11.2013прегледи 643 коментарикоментари 0


БУКУРЕЩ - Министър-председателят Пламен Орешарски ще пристигне в Румъния за участие във втората Среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, която се открива утре. Днес Орешарски ще се срещне с председателя на Камарата на депутатите на Румъния Валериу Згоня и с министър-председателя на Румъния Виктор Понта.
- Премиерът на Китай Ли Къцян пристига на официално посещение в Румъния, където утре ще участва във втората Среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай.

РИМ/ВАТИКАНА - Руският президент Владимир Путин пристига на двудневно работно посещение в Италия, по време на което се очаква да бъдат подписани 25 споразумения за сътрудничество. Путин ще бъде приет и на аудиенция от папа Франциск.

ЖЕНЕВА - Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими ще се срещне с представители на Русия и САЩ, за да обсъдят дата и да уточнят участниците в мирната конференция за Сирия "Женева-2".

БРЮКСЕЛ - Първоинстанционен съд в белгийския град Гент заседава по дело срещу европейския комисар Карел де Гухт, обвинен в укриване на данъци на стойност 900 000 евро.

НИКОЗИЯ - Лидерите на двете разделени общности в Кипър ще се срещнат днес с цел да се опитат да преодолеят разногласията, които им пречат да подновят преговорите за разрешаване на кипърския проблем, прекъснати през май 2012 г.

АТИНА - Заседание по делото срещу бившия министър на транспорта и съобщенията на Гърция Анастасиос Манделис по обвинение за взимане на подкуп от дъщерната фирма на немската компания "Сименс" в Гърция през 1998 г. и 2000 г. и за нанесени щети на Гърция.
- Очаква се да започнат дебатите по проектобюджета на страната за 2014 година.

ЗАГРЕБ - Заседание по делото "Фими медия" срещу бившия хърватски премиер Иво Санадер по обвинение в източване на пари от държавни компании чрез рекламната агенция "Фими медия". Срещу Санадер са повдигнати общо шест обвинения за злоупотреби със служебно положение и корупция, като по две от тях е осъден на 10 години затвор.

БЕРЛИН - Американска парламентарна делегация пристига в Берлин за обсъждане на аферата с подслушванията от Агенцията за национална сигурност на САЩ. Тя ще се срещне с германски депутати и с външния министър Гидо Вестервеле.

ВИЕНА - Заседание на управителния съвет на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) .

ПРАГА - Първо заседание на долната камара на чешкия парламент.

КИЕВ - Планиран е нов кръг преговори за решаване на приднестровския конфликт във формат "5+2" (Молдова, Приднестровието, ОССЕ, Украйна, Русия и наблюдатели от ЕС и САЩ).

ЛИСАБОН - Синдикатът на португалските магистрати призовава за стачка срещу жестокото орязване на държавните разходи в проектобюджета за 2014 година.

ПАРИЖ - Синдикатът на френските пилоти призовава за еднодневна стачка срещу британския нискотарифен авиопревозвач ИйзиДжет в знак на протест не разпределя адекватно сред служителите си рекордните си печалби.

ФРАНКФУРТ - Извънреден конгрес на германския синдикат на металурзите и автомобилостроителите И Ге Метал за избор на нов председател, с участието на германския канцлер Ангела Меркел.

НЮ-ЙОРК - Церемония за връчване на международните награди "Еми" за постижения в областта на киното и телевизията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039