EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 23 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 23 май

mail09:35 | 23.05.2013прегледи 450 коментарикоментари 0


Лайпциг - Германската социалдемократическа партия чества 150 години от създаването си.

Москва - Започва двудневна международна конференция "Военни аспекти на европейската сигурност".
- Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, който ще участва в международната конференция, отделно ще има среща с руския си колега Сергей Шойгу.
- Среща на президента на Сърбия Томислав Николич и на първия заместник министър-председател и министър на отбраната на Сърбия Александър Вучич с министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу. Закупуването на нови самолети МиГ-29 M/M2 и две нови радарни системи ще бъдат сред темите на разговорите.

Париж - Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще разговаря с ръководителката на европейската дипломация Катрин Аштън за оръжейното ембарго за Сирия.
- Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард ще бъде разпитана за ролята си в аферата "Тапи".

Лондон - Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" ще представи годишния си доклад за правата на човека в света.

- Заседание на комитета за сигурност към британското правителство "Кобра" след вчерашното убийство на войник от двама мъже, което според премиера Дейвид Камерън вероятно е терористичен акт.

Киншаса - Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и президентът на Световната банка Джим Йон-ким са на посещение в Демократична република Конго. Обиколката им в страните от района на Големите езера (ДР Конго, Руанда и Уганда) е с цел да се даде тласък на икономическото развитие на един от най-размирните райони в света.

Атланта - Президентът на САЩ Барак Обама ще говори по въпроси на политиката си в областта на борбата с тероризма.

Исламабад/Берн - Китайският премиер Ли Къцян завършва посещението си в Пакистан, откъдето ще отпътува за Швейцария.

Тирана - Конференция на началник-щабовете от балканските страни с участието на представители на въоръжените сили на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Анкара - Посещение на председателя на Европейския съвет (президента на ЕС) Херман ван Ромпой.

Брюксел - Президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Подгорица - Среща на високо равнище на политически лидери и представители на бизнеса в Югоизточна Европа, сред които Теленор Сърбия, Фиат, сръбското подразделение на Газпром, Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие. Поканени са премиерите на Сърбия, Босна, Черна гора, Словения, Хърватия и Македония.

Букурещ - Протест на Националния съюз на превозвачите в Румъния и Националната пътна конфедерация. Превозвачите обявиха, че ще се движат с 10 км/ч в знак на протест срещу липсата на диалог и интерес към проблемите им от страна на министъра на транспорта. - Енергиен форум, организиран от института АСПЕН и румънския холдинг Адевърул /до 24/.

Атина - Премиерът на Ирландия Енда Кени пристига на посещение.

Клеве - Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с холандския премиер Марк Рюте за германско-холандски консултации.


Рим - Италианският премиер Енрико Лета и френският министър на икономиката Пиер Московиси ще участват в конференция в италианската столица.

Астана - Световна антикризисна конференция под егидата на ООН с участието на бившия български президент Георги Първанов.

Ерусалим/Рамала - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети отново Израел и палестинските територии в опит да издейства възобновяване на мирния процес.

- Посещение на британския министър на външните работи Уилям Хейг в Израел и палестинските територии.

Кали, Колумбия - Среща на върха на Тихоокеанския съюз. Очаква се организацията, която включва Чили, Колумбия, Мексико и Перу, да приеме Коста Рика и да потвърди сключването на споразумение за свободна търговия между страните членки.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1146