EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 21 март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 21 март

mail08:56 | 21.03.2013прегледи 456 коментарикоментари 0


Никозия - Кипърското правителство ще представи нов план за събиране на необходимите средства, за да получи страната спасителен пакет от Тройката международни кредитори (ЕС, ЕЦБ и МВФ). Очаква се парламентът да гласува плана още днес. Банките в Кипър остават затворени.

Лимасол, Кипър - Ще бъде обявена присъдата по делото срещу Хошам Талеб Якуб, ливанец с шведско гражданство, обвинен в заговор за извършване на престъпление и принадлежност към престъпна организация. Ливанец бе задържан в Кипър по подозрение, че планира терористично нападение срещу израелски туристи. Той е член на Хизбула.

Москва - Премиерът Дмитрий Медведев и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще открият двудневната среща Европейски съюз-Русия, която ще бъде най-голямата, откакто се организира този форум. В нея ще участват 16 еврокомисари и се очаква ударението в дискусиите да бъде върху сътрудничеството в сферите на енергетиката, търговията, промишлеността, транспорта, науката и образованието.
- Кипърският финансов министър Михалис Сарис продължава консултациите с руското правителство за финансова помощ за Кипър от Русия.

Лондон - Първата по рода си кариерна борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания отваря врати в българското посолство в британската столица.

Букурещ - Изложба, посветена на българските евреи, озаглавена "Гражданското общество по време на Холокоста: българската история 1940-1944 г.", ще бъде открита в Националния исторически музей на Румъния.

Амстердам - Посещение на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Холандия.

Истанбул - Очаква се лидерът Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан да отправи призив към бунтовниците от ПКК за прекратяване на огъня. Това ще бъде първа стъпка от план за мирно уреждане на кюрдския конфликт.

Рамала - Американският президент Барак Обама ще пристигне на Западния бряг, където ще се срещне с палестинския президент Махмуд Абас. Обама ще посети и Витлеем.

Ашхабад - Посещение в Туркменистан на президентите на Иран и Пакистан - Махмуд Ахмадинеджад и Асиф Али Зардари по повод празника Новруз.

Берлин - Визита на президента на Тунис Монсеф Марзуки в Германия.
- Служители на германския авиопревозвач Lufthansa организират еднодневна стачка, засилвайки натиска преди поредния кръг от преговори за размера на възнагражденията.

Лисабон - Персоналът на португалския въздушен превозвач TAP започва тридневна стачка в знак на протест срещу орязването на заплатите и съкращенията на работните места в страната, която е членка на еврозоната и оцелява благодарение на международна финансова помощ.

Кентърбъри, Великобритания - Интронизация на Кентърбърийския архиепископ и духовен глава на Англиканската църква Джъстин Уелби.

Вашингтон - Очаква се Камарата на представителите от Конгреса на САЩ да одобри законопроект за удължаване на финансирането на правителството до 30 септември.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1105