EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 1 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 1 октомври

mail10:15 | 01.10.2013прегледи 427 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще се срещне с еврокомисаря по разширяването на ЕС и политиката на съседство Щефан Фюле. Двамата ще обсъдят приобщаването на
държавите от Западните Балкани, политиката на ЕС към източните партньори и предстоящата през ноември среща на Източното партньорство във Вилнюс. Вигенин ще разговаря и с еврокомисаря
за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева, за да обсъдят положението с нарастващия брой на търсещите убежище в България.
В програмата на министъра са предвидени също срещи с председателите на групите в Европейския парламент на ЕНП и на социалистите и демократите - Жозеф Дол и Ханес Свобода. Министър
Вигенин ще се срещне и с председателя на комисията по външна политика на ЕП Елмар Брок.

ДАМАСК - Започват инспекции на химически обекти в Сирия в рамките на операцията по ликвидиране на запасите от отровни вещества с участие на експерти на Организацията за забрана на химическите оръжия.

ВАШИНГТОН - Изтича крайният срок Конгресът на САЩ да приеме временен бюджет, който да предотврати спиране на работата на федералните служби (полунощ в понеделник, 3,00 ч. по Гринуич днес).
- Гръцкият премиер Андонис Самарас ще се срещне с управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще защити икономическите и социални реформи на правителството си пред управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ).
- Работно посещение на арменския президент Серж Саркисян.

АТИНА - Лидерът на крайнодясната гръцка партия "Златна зора" и четирима депутати от тази партия ще се произнесат пред съдия по предявените им обвинения в принадлежност към престъпна организация.

АНКАРА - Открива се новата сесия на турския парламент на фона на обявените планове от премиера Реджеп Тайип Ердоган за премахване на забраната за носене на ислямски забрадки от жените в държавни учреждения.

САРАЕВО - Започва първото след 1991 г. преброяване на населението в Босна и Херцеговина. То ще бъде извършено от 19 хиляди преброители от 1 до 15 октомври, а обработването на данните се очаква да отнеме 18 месеца.

ИСТАНБУЛ - Среща на високо равнище по въпроси на газовата промишленост (до 3).

БЕЛГРАД - Пратеници на Международния валутен фонд започват посещение в Сърбия за разговори със сръбското правителство за евентуално споразумение.

НИКОЗИЯ - Военен парад по случай Деня на независимостта (1960) - националният празник на острова.

РИГА - Еврокомисарят по новите технологии и заместник-председател на Европейската комисия Нели Крус ще се срещне с премиера на Латвия Валдис Домбровскис, три месеца преди присъединяването на страната към еврозоната.

ТОКИО - Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да представи пакет от мерки за стимулиране на икономиката на стойност 6 трилиона йени (около 60 милиарда долара).

МОСКВА - Пресконференция на инициативна група, водена от певеца и депутат Йосиф Кобзон, която предлага президента на Русия Владимир Путин за Нобелова награда за мир.

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

източник:БТА


Тагове: събития, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg