EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събити днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събити днес

mail09:15 | 06.03.2014прегледи 732 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Лидерите на 28-те страни от Европейския съюз /Европейският съвет/ се събират в Брюксел на извънредна среща, посветена на кризата в Украйна.
- Среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните от Европейския съюз.

ДЪБЛИН - Започва двудневен конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), на който в петък ще бъде определен кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия.
- Държавните и правителствени лидери от Европейската народна партия ще обсъдят вечерта в Дъблин решенията на извънредния Европейски съвет по-рано през деня.

МОСКВА - Германският вицеканцлер Зигмар Габриел ще посети Москва за разговори с президента Владимир Путин за Украйна.

НАРВА, Естония - Среща на министрите на външните работи на страните от Северния съвет (Дания, Исландия, Норвегия, Швеция и Финландия), Балтийските страни (Естония, Латвия и Литва) и
Вишеградската четворка (Чехия, Унгария, Полша и Словакия). Главна тема се очаква да бъде Украйна.

РИМ - Очаква се върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън да се срещне с руския външен министър Сергей Лавров.
- Конференция на министерско равнище за Либия с участието на държавния секретар на САЩ Джон Кери, външните министри на Русия Сергей Лавров, на Франция Лоран Фабиюс, на Гърция Евангелос Венизелос.

СКОПИЕ - Очаква се председателят на македонския парламент Трайко Веляноски да насрочи предсрочни парламентарни избори в Македония на 27 април, на втория кръг от президентските избори.

АТИНА - Германският президент Йоахим Гаук, който е на посещение в Гърция, ще се срещне в Атина с гръцкия си колега Каролос Папуляс, с премиера Андонис Самарас и с лидера на главната опозиционна партия - радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас.

ФРАНКФУРТ - Заседание на управителния съвет на Европейската централна банка.

ЖЕНЕВА, Швейцария. 84-и международен автосалон /до 16/.

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПРАВЕДНИЦИТЕ - Отбелязва се за първи път по силата на Декларация на Европейския парламент от 10 май 2012 г. в знак на почит към хората, спасявали човешки живот при различни форми на геноцид, масови убийства и други престъпления срещу човечеството, извършени през 20-и и 21-и в. - например в Армения, Босна и Херцеговина, Камбоджа и Руанда.


БТА


 


Тагове: събитията, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg