EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи международни събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи международни събития

mail07:09 | 18.06.2014прегледи 806 коментарикоментари 0


ЖЕНЕВА - Върховният комисариат на ООН за правата на човека ще представи доклад за състоянието с правата на човека в Украйна.

МАДРИД - Испанският крал Хуан Карлос ще подпише закона за абдикацията си.

БАКУ - Руският външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в Азербайджан, ще обсъди с външния министър Елмар Мамедяров и президента Илхам Алиев двустранното сътрудничество, уреждането на нагорнокарабахския проблем, каспийската проблематика.

БЕРЛИН - Среща на германския канцлер Ангела Меркел с туниския премиер Мехди Джомаа.

ВИЛНЮС - Посещение на министъра на външните работи на Обединените арабски емирства Абдула бин Зайед ал Нахаян.

МОСКВА - Пресконференция на руския газов гигант Газпром за амбициите му в Азиатско-тихоокеанския район. Тя е организира в момент, когато отношенията на Газпром с ЕС се влошават заради решението на компанията да спре газовите доставки за Украйна.

ЛОНДОН - В края на тридневната си визита в Лондон китайският премиер Ли Къцян ще се срещне с британския министър на финансите Джордж Озбърн и ще произнесе реч в китайското посолство.

ПАРИЖ - Осми ден продължава стачката на локомотивните машинисти във Франция, недоволни от обсъжданата в Националното събрание железопътна реформа.

ВАШИНГТОН - В края на двудневното заседание на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ се очаква да бъде взето решение да продължи постепенното свиване на стимулиращата програма с 10 милиарда долара месечно.
- Президентът Барак Обама ще се срещне в Белия дом с лидерите на Сената и Камарата на представителите във връзка с обстановката в Ирак.

ЛИВАН - Нова пленарна сесия на ливанския парламент, посветена на избирането на президент на републиката - пост, който е вакантен от 25 май поради политически разногласия.

САН ФРАНЦИСКО - Гигантът в онлайн търговията Амазон представя нов продукт, който според специализирани сайтове би могъл да е смартфон.

ГЮРГЕВО - Прояви по повод 60-годишнината от построяването на Дунав мост (20 юни 1954). Честванията са организирани в периода 16-20 юни под патронажа на министрите на транспорта на България и на Румъния. В програмата за 18 юни е включено годишното общо събрание на асоциация "Еврорегион Данубиус" и концерт на румънски и български детски състави, който ще се състои в Културен дом "Йон Виня". 

СКОПИЕ - Очаква се присъда по делото "Монструм" (Чудовище) за убийството на четирима младежи и един по-възрастен мъж на брега на езеро близо до Скопие през 2012 г.

САРАЕВО - Очаква се да бъде представен окончателният доклад за оценка на щетите от наводненията в страната, изготвен от екипи на Европейския съюз, Международната банка за възстановяване и развитие (Световна банка) и Фонда на ООН за развитие.

ИСТАНБУЛ - Международен бизнес форум "Мост на външната търговия Турция - страните в света 2014". Във форума участват предприемачи от 140 страни, в това число Русия и ОНД.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg