EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи международни събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи международни събития

mail08:55 | 22.01.2013прегледи 575 коментарикоментари 0


Берлин - Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще отбележат днес 50-годишнината от подписването на "Елисейския договор" - пакта за приятелство между бившите врагове от войната.
- Съвместно заседание на горните камари на германския и френския парламент - съответно Бундесрата и Сената.
- Съвместно заседание на долните камари на германския и френския парламент - Бундестага и Националното събрание - с президентите на Германия и Франция Йоахим Гаук и Франсоа Оланд.

Берлин/Париж - Железопътните компании на Франция и Германия - SNCF и Deutsche Bahn - пускат от днес специални влакови билети с по-ниски цени между двете страни по случай 50-годишнината от Елисейския договор.

Хага - В Специалния трибунал за Сиера Леоне започва процесът на апелативна инстанция срещу бившия президент на Либерия Чарлз Тейлър, осъден на 50 години затвор за престъпления срещу човечеството и военни престъпления по време на гражданската война в съседната страна в периода 1991-2001 г., в която бяха убити 120 хиляди души.

Вашингтон - Президентът на САЩ Барак Обама и вицепрезидентът Джо Байдън ще присъстват на междурелигиозна служба в Националната катедрала. Барак Обама и първата дама Мишел Обама ще танцуват на първия от двата бала по повод встъпването в длъжност на президента във Вашингтонския конгресен център. Списъкът на гостите е резервиран за военнослужещи и техните семейства.

Ла Пас - Президентът на Боливия Ево Моралес ще отбележи с реч седмата годишнина от встъпването си в длъжност.

Ерусалим - Парламентарни избори в Израел.

Скопие - Македонският премиер Никола Груевски ще се срещне с опозиционния лидер Бранко Цървенковски в опит за намиране на изход от политическата криза и за участие на опозицията в предстоящите местни избори.

Анкара - Турският парламент ще дебатира по проектозакон, който ще даде на задържаните правото да се защитават на кюрдски език в съда.

Братислава - Президентът на Сърбия Томислав Николич ще бъде на еднодневно посещение в Словакия, където ще разговаря с президента Иван Гашпарович, премиера Роберт Фицо и вицепремиера Мирослав Лайчак.

Букурещ - Румънският премиер Виктор Понта ще се срещне с делегация на Международния валутен фонд.

Брюксел - Част от въздушното движение в ЕС днес може да бъде засегнато заради протести на пилотите и летателния състав, които искат да привлекат вниманието върху сигурността на полетите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg