EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Предстои ратификация на споразумението за "Набуко"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстои ратификация на споразумението за "Набуко"

mail13:43 | 16.12.2009прегледи 468 коментарикоментари 0


Министерският съвет предлага на Народното събрание да  ратифицира междуправителственото споразумение за газопровода  "Набуко", съобщиха от правителствената информационна служба.
Документът е подписан от представители на Австрия, България,  Унгария, Румъния и Турция на 13 юли т. г. в Анкара.
"Набуко" е един от приоритетни проекти в Общата енергийна  политика на ЕС, тъй като ще свърже централноевропейските пазари  със страните-производителки от Черноморско-Каспийския регион и  Централна Азия. Изграждането му ще осигури диверсификация на  доставките на природен газ и ще повиши енергийната независимост,  пише в съобщението.
Трансграничният газопровод е съвместна инициатива на газовите  компании на 6 държави. Страни-партньори, с равни дялове от по  16,66 процента, са: "Български енергиен холдинг" (България),  "Botas" (Турция), "Transgaz" (Румъния), MOL (Унгария), ОМV  (Австрия) и RWE (Германия).
Подписаното междуправителствено споразумение включва задължение  за държавите да оказват политическа подкрепа, да създават и  поддържа благоприятни правни и регулаторни условия за  осъществяване на проекта и да подкрепят компаниите, участващи в  неговата реализация.
Пълният текст на споразумението е публикуван в интернет страницата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136