EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстои преразглеждане на енергийни проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстои преразглеждане на енергийни проекти

mail13:52 | 28.07.2009прегледи 564 коментарикоментари 0


Новият икономически министър Трайчо Трайков не скри намерението си да бъдат основно преразгледани основни енергийни проекти, стана ясно докато днес той прие поста си от Петър Димитров.
„По отношение на големите проекти - те са и в моя списък, отбеляза Трайков.- Ние не приемаме или не отхвърляме априори нито един от тях. Приоритетите на министерството ще бъдат спазването на принципите за икономическа целесъобразност, защита на националния интерес и спазване на законосъобразните процедури. Когато тези три критерия са представени по един прозрачен и ясен начин имаме достатъчно добра база, за да вземем решение в каква посока да вървим по проектите и с какви темпове", сподели министър.
Трайчо Трайков отказа да говори конкретно за бъдещето на нито един от проектите или на държавните предприятия. Обясни, че още не е решил дали ще запази структурата на Българския енергиен холдинг. Предстои му да се запознае с договора за АЕЦ „Белене" сключен между НЕК и руската „Атомстройекспорт". Същевременно той е убеден, че „Топлофикация - София" трябва да бъде раздържавена".



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg