EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Предпочитаната първа работа е в услугите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предпочитаната първа работа е в услугите

mail07:05 | 31.01.2019прегледи 783 коментарикоментари 0


Все повече от младежите у нас имат желание да съчетават работата с образованието, като работят на гъвкаво работно време. 87% от тези, които нямат работен опит до момента казват, че биха избрали тази опция. Това показват резултати от национално проучване на GFK по поръчка на TELUS International Europe. Статистиката показва още, че 41% от анкетираните младежи приемат, че първата работа обичайно е в обслужващата сфера, ниско заплатена и непрестижна, като не допринася за развитие на особени умения.

Малко от младежите и техните родители са запознати с алтернативата, която BPO индустрията предлага за първа работа на младите хора, в която те да практикуват изучаваните от тях езици, както и да се развиват професионални умения.

Резултатите бяха представени като начало на инициатива на компанията да запознава младите хора с възможностите за работа в BPO сектора, който е с едни от най-бързите темпове на ръст у нас. Компанията е най-големият работодател в него с над 3000 служители в София и Пловдив. Сред клиентите й са едни от най-големите технологични брандове и международни компании в света, а средната възраст на служителите й е 25 години. Над 70% от мениджърите са започнали кариерния си път в нея от най-ниската стартова позиция.

„Чрез кампанията „Твоята първа работа има значение“ ние се стремим да повлияем трайно върху нагласите на младежите и техните родители към първата работа и нейната важност. Целта ни е да запознаем младите с възможностите, които предлага BPO секторът и ключовите моменти в процеса по започване на работа.“, коментираха Кристина Иванова и Юлиян Милев, вицепрезиденти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888