EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предлагат сметки в юани в Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предлагат сметки в юани в Ню Йорк

mail10:17 | 12.01.2011прегледи 941 коментарикоментари 0


Китайската държавна банка Bank of China съобщи, че подразделението й в Ню Йорк е започнало да предлага сметки в юани, което нов опит за по-широк световно разпространение на строго контролираната китайска валута, предаде Асошиейтед прес.
Съобщението бе направено преди предстоящото следващата седмица посещение на китайския президент Ху Цзинтао в САЩ. От Белия дом посочиха, че американският президент Барак Обама ще изрази недоволство от контрола на Пекин върху китайската валута, който според критиците поддържа юана подценен.
Пекин се опитва да намали зависимостта от долара, като насърчава използването на юана, известен като ренминби ("валутата на народа", както официално се нарича юанът) за търговия и финансиране. Китай рекламира Хонкгонг, който е китайска територия със собствена валута, като офшорен пазар за чужденци, където те да осъществяват бизнес в юани.
Банките в Хонконг започнаха да осъществяват трансакции в юани с континенталната част на страната миналата година, а Световната банка и някои чуждестранни компании са продали облигации в юани.
Клиентите на Bank of China в Ню Йорк ще могат да обменят юани за долари и да пращат или получават юани в и от Китай.
В съобщение на сайта на банката се уточнява, че притежателите на сметки могат да обменят юани на стойност до 4000 долара дневно и до 20 000 долара годишно. Ограничението е наполовина по-малко за клиентите, които нямат сметка в банката.
Китай е най-големият износител и втората икономика в света след САЩ, но китайските износители получават предимно долари за стоките си, отбелязва Асошиейтед прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048