EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Предвиждат се промени в закона за цифровизацията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предвиждат се промени в закона за цифровизацията

mail14:59 | 11.11.2009прегледи 826 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще представи в четвъртък предложение за отмяна на Закона за публичното радиоразпръскване и ново законодателно решение за прехода на БНТ и БНР към цифрово разпространяване.
Една от предвижданите промени е БНТ и БНР да имат такъв ефир, който ще  ими осигури транслиране по четири програми на преференциални цени в частен мултиплек. Така отпада необходимостта от изграждане на  държавна платформа само за двете национални медии. 
Законът за публичното радиоразпръскване бе приет през май 2009, а през юли предишният кабинет отпусна 150 млн. лв. от бюджета като държавен дял в частния мултиплекс, за да се осигури разпръскването на БНР и БНТ.
Преди изборите ГЕРБ заяви, че ще реформира телекомуникационния сектор, като ще промени и вече приети законодателни решения.
Министерството подготвя и промени в Закона за електронните съобщения, които МТИТС предлага във връзка с позицията на правителството за преструктуриране на всички независими регулаторни органи, чрез намаляване на съставът им до не повече от 5 члена, с мандат до 5 години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4256