EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Предвижда се ново увеличение на заплатите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предвижда се ново увеличение на заплатите

mail06:10 | 06.11.2020прегледи 613 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов възложи да бъдат направени промени в проекта на Закона за държавния бюджет за 2021 г. Те ще бъдат внесени от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти между първо и второ четене на проектобюджета.

237 милиона лева ще бъдат осигурени за допълнителна постоянна месечна добавка в рамките на следващата година към индивидуалните възнаграждения на лекари, сестри и санитари от догодина. Новото предложение, разпоредено от премиера Борисов, предвижда ежемесечна подкрепа от 600 лв. към заплатите на лекарите, от 360 лв. - на сестрите и от 120 лв. - на санитарите. Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Новите предложения, утвърдени на работното онлайн съвещание на членове на Министерския съвет, свикано от премиера Борисов, предвиждат също 15% увеличение на възнагражденията за всички служители в системата на МВР. Мярката ще се отрази върху доходите на 48 000 служители и за изпълнението й се отпускат 231 млн. лв.

Още по-силна ще е подкрепата на българското правителство догодина за семействата и техните деца.

Родителите на 710 хиляди деца ще получат семейни добавки по следния начин: за едно дете – 50 лева, за две деца – 110 лева, за три деца – 165 лева, за 4 и повече деца – 185 лева.

„Ние се борим за хората, борим се държавата да се измъкне и сме все още от най-стабилните страни в ЕС“, категоричен бе премиерът Борисов. Той акцентира, че с допълнителните средства от новия бюджет на стойност 237 милиона лева се доукрепват болниците. „Хората да знаят за какво се борят, да спасяват животи и показваме уважението си към тях“, отбеляза премиерът Борисов и добави – „така че - смирение, работа и плътно до хората на първа линия“.

В хода на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов благодари на членовете на правителството за свършената до момента работа. „Действително тази пандемия е много тежка. Съжалявам, че Радев продължава да разединява нацията. Нужна е малко добрина, малко смирение, системите са напрегнати! Не ви вярват хората, иначе отдавна да сме си тръгнали“, добави премиерът по отношение на опонентите си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg