EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преговори Русия -Украйна в Гомел?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преговори Русия -Украйна в Гомел?

mail09:53 | 27.02.2022прегледи 891 коментарикоментари 0


обновявана/

Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, като се позова на информационната агенция Интерфакс.

Песков каза, че делегацията включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Руската делегация е готова за преговори в беларуския град Гомел и очаква пристигането на украински представители, каза Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли днес руското предложение за преговори в Беларус, като заяви, че Беларус е причастен към руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс. Въпреки това украинският лидер изтъкна, че е готов да води преговори на друго място.

"Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку. Предлагали сме всички тях. Съгласни сме и на който и да е друг град", каза Зеленски във видеозапис, публикуван онлайн.

Русия предупреди Украйна, че офанзивата на руските сили няма да бъде спряна по време на евентуалните преговори между двете страни, заяви днес Кремъл, предаде Ройтерс.

Беларуският президент Александър Лукашенко призова днес Киев да седне на масата с преговори с Русия, за да не загуби Украйна статута си на държава, предаде Ройтерс, като се позова на информационната агенция РИА Новости.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037