EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на чуждия печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на чуждия печат

mail10:45 | 30.06.2016прегледи 792 коментарикоментари 0


Разследването на самоубийствения атентат на летище Ататюрк в Истанбул, отнел живота на 42-ма души, е в центъра на вниманието на турския печат.

Според информация на вестник "Хюриет" един от тримата извършители е руският гражданин от чеченски произход Осман Вадинов.

Вестник "Миллиет" публикува снимка на тримата камикадзета и пише, че според неназовани източници те са били граждани на Таджикистан. Истанбулската полиция вчера обискира къщата, в която са пребивавали терористите в квартал Фатих. В нея са били открити материали на "Ислямска държава", информира изданието.

Вестниците в Русия акцентират върху разговора между президента Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган. Двамата се договориха вчера да започнат нормализация на двустранните отношения, подчертава вестник "Известия" като припомня разрива в отношенията между Москва и Анкара заради сваления от Турция руски самолет край границата със Сирия. Според "Комерсант" в най-скоро време ще бъде отменено хранителното ембарго и забраната върху чартърните полети до Турция, а руските туристи отново ще могат да почиват в турските курорти.

Ще обединя британците - с това обещание пред вестник "Таймс" вътрешният министър Тереза Мей обяви намерението си да наследи на поста премиера Дейвид Камерън. Според проучване сред членовете на Консерваторите, Мей има преднина от 17 % пред Борис Джонсън, който е сред основните привърженици на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Австрийският външен министър Себастиан Курц предупреди, че бежанската криза може да разбие Европейския съюз и описа миграционната му политика като „драматичен провал“, пише The Local.

Според Курц кризата се е превърнала в емоционален въпрос и е била решителна за резултатите от референдума във Великобритания от 23 юни, при който тя реши да напусне ЕС. Той предупреди, че и други държави могат да решат и да последват британския пример.

Той добави, че Австрия също „очаква повече от Европа“ и че начинът, по който тя ще се справи с продължаващия наплив от мигранти и бежанци „е високо на дневния ред на хората“ и че те искат отговори за това как проблемите на Европа ще бъдат разрешени.

„Ако някой се опитва да навлезе незаконно в страната, той трябва да бъде спрян още на външните граници на Съюза и а бъде върнат в транзитната държава, или в страната си на произход – иначе ние индиректно подкрепяме трафикантите на хора и още повече хора ще се давят“, заяви той.

/БНР, Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg