EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 7 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 7 октомври

mail09:16 | 07.10.2013прегледи 781 коментарикоментари 0


Делбата на ниви ще стане задължителна а наследниците на починал собственик на земеделска земя. БСП готви поправки в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с която се фиксира срок от 3 до 5 години след кончината, в който наследниците трябва задължително да са поделили нивите помежду си. В противен случай следва глоба, чийто размер тепърва ще се уточнява, съобщава Труд.

Вече 4 месеца след сформирането си парламентът върти на празни обороти. За това време не беше приета нито една от важните законодателни промени, но само заплатите на парламентаристите и администрацията са стрували на данъкоплатците близо 6 милиона лева, посочва вестник Сега.

Властта загърби създадената от нея Държавна агенция Технически операции - ДАТО, която трябваше да замести забърканата в скандали дирекция на МВР за подслушване и следене - СДОТО. Към момента агенцията няма нито шеф, нито пък има негови заместници. Не е избран и орган, който ще контролира използването на СРС-та, пише по темата вестник Преса.

Младите шофьори да не карат по магистралите - такава идея имат депутати от БСП, които работят по нов закон за движение по пътищата. Ако промяната стане факт, новаците с 3 години стаж зад волана няма да летят със 140 километра в час по аутобана, а ще карат с 90 по обиколния маршрут. Сред предложенията са още вдигане на глобата за преминаване на червено от 100 на хиляда лева и отнемане на книжката поне за половин година за почерпените водачи, отбелязва Стандарт.

Всички шефове на областните управления на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация трябва да бъдат сменени след разкриването на схема за продажба на книжки, въпреки електронната система за изпитване, обяви транспортният министър Данаил Папазов. В новата схема листовки са били попълвани предварително по специален начин, за да бъде избегната електрониката, информира Монитор.

Данаил Папазов съобщи още, че ще бъдат закрити регионалните звена на агенцията, пише Дума по темата.

Избран е методът, по който държавата ще набере нужните 700 милиона лева за финансиране на дефицита и бюджетните плащания до края на годината. Това ще стане чрез заем, изтеглен по непозната у нас схема, която се предлага основно от германски банки. Инструментът се ползва за набиране на капитал както от частни корпорации, така и от общини и държави, обяснява Капитал Дейли.

Докато у нас се води спор за земи на ислямското вероизповедание, в съседна Турция частници постепенно слагат ръка на най-апетитните имоти, върнати на българите в Истанбул. Строителна компания вече е получила договор за изграждане на мол върху най-големия парцел от 60 декара в престижния квартал "Шишли", пише Труд в свое разследване.

"Орешарски летял 5 пъти за 100 дни, Райков - 8 за 78 дни", е заглавието на материал на 24 Часа, посветен на полетите на властта след управлението на ГЕРБ. Според вестника за първи път от 2005 година насам премиерска съпруга се е качила на правителствен самолет.
 Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg