EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 31 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 31 октомври

mail08:14 | 31.10.2013прегледи 779 коментарикоментари 0


Две данъчни ревизии установяват дълг на НДК към държавата за 11 млн. лв., съобщава "24 часа". НДК обжалва акта, а спорът ще се решава от министерствата на финансите и на културата. Според вестника, най-вероятно част от сумите ще бъдат опростени по давност, като ще се стигне до запори на банкови сметки или бъдещи вземания.

Софиянец живее в 16 апартамента, пише "Стандарт". Според проверка на данъчните служители, в столицата близо 16 хиляди заможни нашенци се опитвали да спестят от данък "сгради", като посочвали всичките си жилища за основни и така ползвали години наред 50% отстъпка от налозите.

Иде нов батак с парното, след като икономическото министерство прие промени в Наредбата за топлоснабдяването, алармираха от Столичния общински съвет, пише "Земя". Според съветници, предвижданията да плащаме сметки и напролет като за люта зима ще доведат до стрес у населението. "Капитал Дейли" цитира мнение по темата на председателя на работната група за "Топлофикация -София" Зафир Зарков, според когото промените може да доведат до некоректни сметки за клиентите.

България вече не може да си позволи настаняването на бежанци заради липса на място и пари, пише "Сега", като цитира думи на председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев пред Българското национално радио. Според Чирпанлиев, всички центрове са пренатоварени над 50%.

Окупацията на Софийския университет струва на данъкоплатците 115 хил. лв. на ден, твърди депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев, цитиран от "Дума". Вчера той посочи, че действията на студентите са противозаконни, но по-тревожни са неустановената легитимност на окупаторите.

С Дунав мост 2 вече има проблеми и това е наложило сериозна проверка, пише "Новинар", като се позовава на телевизия "Евронюз". От транспортното министерство посочват, че проблемите не са свързани със здравината на самия мост, а само с асфалтовата настилка и ще бъдат отстранени преди зимата.

Лондон най-после предприе стъпка за отпадане на ограниченията за работа към гражданите на България и Румъния, пише "Монитор". На интернет страницата на Граничната имиграционна служба бе публикуван нов документ - наръчник на работодателя във Великобритания. Там най-сетне се появи изречението, че всички ограничения важат до 31 декември, допълва "Монитор".

"Царят прави мозъчен тръст за Европейския съюз", отбелязва "Труд". Таен международен икономически форум в царския дворец "Врана" е отбелязал конкретни политически и икономически мерки за това как Европа да стане силен конкурент на Съединените щати, уточнява изданието. Най-високопоставеният участник е бил шефът на европейските либерали и бивш белгийски премиер Ги Верхофстат.

Либералният интернационал е изключил НДСВ от редиците си на 19 октомври заради неплатен членски внос за две години в рамер на 14 000 паунда, пише "Преса". Новият председател на партията Антония Първанова остана учудена от новината и се оплака, че досегашният лидер Христина Христова е скрила от нея за проблема, допълва изданието./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg