EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Преглед на печата – 28 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 28 октомври

mail09:13 | 28.10.2013прегледи 613 коментарикоментари 0


Лекарите в България свършват и болниците трудно намират кой да работи в тях, показват данните на Агенцията по заетостта за трудовия пазар на медиците.
От началото на годината до края на септември са липсвали 953 медицински кадри, пише 24 часа.

Всеки втори пациент е бил принуден да дава пари под масата за операция, изследване или лечение в болница. Според информация на Центъра за защита на правата в здравеопазването, първенец по рушвети е Комплексният онкологичен център в Пловдив, посочва вестник Преса.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и доставчиците на ток също подготвят изменения в общите условия за продажба на енергия на домакинствата. До голяма степен те се припокриват с поправките в Закона на енергетиката, предложени от БСП с цел по-добра защита на битовите потребители, съобщава Капитал Daily.

До 8 лева стипендия на ден ще получават трайно безработните, които ще ходят на курсове за квалификация. В момента от тях се изисква да полагат общественополезен труд 14 дни от месеца, за да заслужат помощите си, отбелязва Монитор.

По нови правила да се определя възможността за труд на хората с увреждания - да се отразява степен на увреждане, а не както е в момента - процент на нетрудоспособност, обмислят в социалното министерство. Ведомството разработва вариант, според който хора, които упражняват професия, която не се влияе от проблема им, да могат да получават пенсия само за степента на увреждане, информира по темата вестник Дума.

Скандал с нагласен търг за продажба на части от стари германски танкове "Майбах" доведе до уволняване на директора на "Снабдяване и търговия" в Министерството на отбраната Ваньо Кръстев, пише Труд.

Стотици дела са пред прекратяване заради проточило се разследване. Алексей Петров е сред обвиняемите, подали молба делата срещу тях да бъдат внесени в съда или прекратени. Искането се отнася за разследване на организирана престъпна група, наблюдавано от Специализираната прокуратура, пише вестник Сега и уточнява, че лидерът на социалистите Сергей Станишев преди дни също поиска прекратяване или внасяне в съда на делото срещу него за седемте изгубени секретни документа.

Стандарт публикува обширно интервю с финансовия министър Петър Чобанов, в което се коментира бюджетът на министерствата, парите за здравеопазване, образование, съкращенията в администрацията, размерът на държавния дълг.

24 часа помества интервю с вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова, която казва: "Правото на Европейския съюз е над нашето, затова и решението за мораториума е нищожно".
Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg