EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата – 11 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата – 11 ноември

mail09:45 | 11.11.2013прегледи 688 коментарикоментари 0


Леглата в болниците ще се намалят най-малко с 1 627 като първа стъпка, предвижда създаването на новата Национална здравна карта, пише Труд.

Документите са подписани от здравния министър Таня Андреева и до 20 декември работна група във ведомството трябва да е готова с проекта за картата, уточнява изданието.

Заплатите на работещите в спешната помощ ще бъдат увеличавани два пъти годишно с 10-15 на сто, съобщава Монитор. Това ще става поетапно всяка година от мандата на правителството, според експерти от здравното министерство, посочва вестникът.

Европейската комисия отправи сериозни критики към България за липсата на реформи в образованието, което води до снижаването на качеството и на ефективността на системата, четем на страниците на вестник Сега. Това е причината страната ни да продължава да изостава по ключови показатели в Европейския съюз.

40 хиляди младежи на възраст между 15 и 29 години попадат в категорията "потомствени бедни", пише Дума.

Те са с ниско образование, никога не са работили и родителите им също са безработни. Вестникът цитира данни на Българската стопанска камара. В същото време от там отчитат, че всеки четвърти безработен младеж е с висше образование.

Столичното дружество "Топлофикация" започва от днес поетапното пускане на централното отопление, съобщава Преса.

За повечето потребители в страната парното тръгва с 11% по-ниска цена в сравнение с ноември миналата година, показват данните на ДКЕВР.

В Бургас, Плевен, Велико Търново, Враца и Варна намалението е дори по-голямо - между 12,5 и 16,7 на сто, отбелязва изданието.

10 хиляди шофьори в София са опитали да измамят в София, че имат платен данък, за да преминат през годишен технически преглед, научаваме от 24 часа.

Вместо бележка за налога, някои представяли документ за купена винетка, преводачески услуги и дори бележка за плодове и зеленчуци, посочва изданието като се позовава на столичния зам.-кмет Дончо Барбалов.

Първите схеми по новите оперативни програми ще се открият най-рано през лятото на следващата година, стана ясно на дискусията за новия програмен период, съобщава Капитал дейли. Окончателният вид на програмите ще се съгласуват с Еврокомисията до края на годината, а самото одобрение ще отнеме още 6 месеца, уточнява изданието.

Новинар публикува интервю с регионалния министър Десислава Терзиева.

Проектите, по които се работи в момента, работата по европейските оперативни програми, проектите във ВиК сектора, готовността на снегопочистващите фирми за зимата, са част от въпросите в разговора.

Щастлива случайност е вероятната причина Гълъбин Боевски да напусне предсрочно затворническата килия и да се радва на свободата си в родината, отбелязва Стандарт.

Според източник от бразилското правосъдие, пожелал анонимност, в латиноамериканската страна има хроничен проблем с надхвърления капацитет на местата за лишаване от свобода. Затова е в ход кампания страната да се отърве поне от чужденците, които са зад решетките, посочва изданието./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163