EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:20 | 15.06.2015прегледи 1028 коментарикоментари 0


"Полицията пази ромите в Орландовци от напиращи агитки", пише "Стандарт", ромското гето и софийският квартал Орландовци замръкнаха снощи под обсада, допълва вестникът и разказва историята на поредния конфликт с роми в страната.
"Заводи губят по десет милиона лева от скока на тока", твърди "Стандарт" на две страници с коментари на различни производители, очакващи с тревога поскъпването. Прогнозите са за фалити, повишаване цената на хляба и нерентабилност.
"Откраднаха фирма на адвокат, печелил дела срещу енергото", съобщава "Преса". Варненският адвокат Красимир Тодоров е завел почти 200 иска срещу "Енерго-Про" и е спечелил 180 от тях.
Една трета от убитите на пътя са на "Цариградско шосе" и на околовръстното шосе в София, пише на първа страница "24 часа". В столицата стават по три катастрофи с пострадали всеки ден, според данни на "Пътна полиция".
"Една трета от бременните българки раждат с операция, лекари ги принуждавали без основание", пише "Телеграф". Причините са, че се плаща, пък и жените искат, защото така раждането минава по-леко и по-бързо, добавя изданието.
"Браним розовия домат с пари от Европа", съобщава "Монитор". Този тип домат е един от над 200 изчезващи наши сортове зеленчуци. От Брюксел може да получим помощ и за 34 породи животни. Водещата тема на "Сега" е, че страната ни трябва да усвои 2 милиарда евро до края на годината, за да не ги загубим. Най-застрашени от загуба на евросредства са програмите "Околна среда" и "Регионално развитие".
"САЩ пращат танкове у нас, Ненчев не знае", е водещото заглавие на "Преса". Вестникът цитира "Ню Йорк таймс", според който Пентагонът ще изпрати 750 танка у нас като отговор на възможна руска агресия. Този план се оказа изненада за военния ни министър. "Земя" също излиза с водещо заглавие по темата и допълва "Лъжите за руската заплаха опровергани от шефа на НАТО".
"Румънци във фолио плячкосват по моловете", предупреждава от първа страница "Труд". Румънците крадат техника, дрехи парфюми.
"Не е нормално да си директор на болница 10-15 години", казва в интервю за "Труд" директорът на военно-медицинска академия проф. Николай Петров по повод уволненията, направени от здравния министър в последния месец.
"Свършват местата за прием на бежанци", алармира "Дума" от първа страница. Можем да поемем не повече от 11 хиляди чужди граждани до края на годината, по данни на Агенцията за бежанци.
Всички вестници пишат за кончината на певеца Борис Гуджунов и припомнят както успехите му в кариерата, така и тежката болест, от която си отиде, и неспазеното обещание от управляващите за пожизнена пенсия.
В последната, трета част, от интервюто с Димитър Бербатов в "24 часа", видният футболист съветва "Кажи на човека, че го цениш и обичаш, когато е жив, да се зарадва." Също в "24 часа", бившият премиер и лидер на ПЕС Сергей Станишев признава "С Борисов узряхме и помъдряхме. Може да имаме своите различия, но в името на страната ги загърбихме".
За опасна жега в 14 области предупреждава днес "Монитор", очакват се температури до 38 градуса. Според "Новинар", днес ще е най-горещият ден на юни./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg