EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:40 | 27.05.2015прегледи 1134 коментарикоментари 0


"Народът плаща дупката в държавната енергетика" е темата на днешния брой на Труд. Всички ние ще покрием дълговете към американските централи с нова такса в цената на тока, е станало ясно на конференция за енергийната сигурност, организирана от ГЕРБ. "Асфалтират отново неоткрита магистрала", е друго заглавие в изданието. Два дни преди откриването на магистрала "Марица" се сменя асфалтът, заради ниското качество на материала.

Вестник 24 часа отделя водещо място на кандидата на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев, като подчертава, че го е посочил като наследник на Иван Искров още преди 60 дни. Ако има консенсус, Радев може да бъде избран до месец, допълва вестникът.

Макроикономистът Георги Ангелов прогнозира в интервю за Преса, че планираният в бюджета дефицит от 3 на сто ще е по-нисък. Според Ангелов 30 банки за малка икономика, като нашата, са твърде много. Той предупреждава, че подобряващите се икономически показатели са в риск предвид навика на правителствата ни да харчат повече пари в години с избори.

Капитал дейли съобщава, че се връща интересът към инвестиции във взаимните фондове заради ниските банкови лихви по депозитите.

"Гърмен ще гръмне", предупреждава от първа страница Земя. Изданието цитира депутата от патриотичния фронт Валентин Касабов, който смята, че трябва да се съборят незаконно построените ромски къщи в селото и да им се отреди терен за селище с фургони, както на бежанците.

"Продадоха стола на кмета на Сопот", е водещото заглавие на Монитор. Вчера в града се проведе публичен търг на имущество на общината заради необслужвани кредити.

"Германци сменят руснаците по морето", съобщава на първа страница Телеграф. Германските туристи харчели три пъти повече от руснаците, казват от туристическия бранш

Според Дума американската компания "Шеврон" има интерес да реализира проекта за нефтопровод от Бургас до Александруполис. Информацията е от интервю за ТАСС на президента на руската "Транснефт" Николай Токарев.

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов заявява в интервю за 24 часа, че България няма да може да бъде заобиколена за транзит на газ, ако се реализира оповестената от министъра на енергетиката идея за газопровод от Варна до Оряхово. Това трябва да стане, ако Южен поток или Турски поток не се реализират, подчертава Гегов. "Готови сме, в зависимост от развитието на обстановката, да останем незаобиколим фактор", декларира директорът на "Булгартрансгаз".

Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов дежури на границата, след като беше уволнен шефа на пункт Капитан Андреево, пише Стандарт. Опашката от камиони там е заради лоша организация на работата, е станало ясно от съвещание с министрите на финансите и на транспорта.

"Прокуратурата назначи, без конкурс, роднина на член на висшия съдебен съвет", съобщава вестник Сега. Дъщерята на Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия във ВСС, е назначена за младши експерт в отдел "Връзки с обществеността" в администрацията на главния прокурор. Тя ще заема поста докато някой не спечели конкурса, но преди по-малко от две години Сотир Цацаров се изказа против подобни назначения, припомня вестникът.

"Просветното министерство призна за масово преписване на матурите", пише Сега. Ведомството, обаче отрича темата да е била известна предварително./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036