EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 07.04.2015прегледи 942 коментарикоментари 0


"Шест свлачища засипаха улиците на Велинград", дъжд, камъни и сняг падат в цялата страна до края на седмицата, пише Новинар.

На първата си страница Труд пише "Регионът ни остава конфликтен", като се позовава на доклада на Министерството на отбраната за състоянието на сигурността през 2014 година. Реална е опасността от кибератака срещу правителствени институции, пише още в документа.

"Бунтове за млякото" е водещото заглавие на вестник Земя. Фермерите заплашват с протести, гневни заради ниските изкупни цени, едва 30 стотинки за литър при 68 стотинки себестойност.

От 24 часа научаваме, че Италия търси спешно шест хиляди готвачи, майстори на пица. Месечната им заплата е 1 500 до 2 хиляди евро. Въпреки петте милиона безработни италианци, малко са кандидатите, защото се работи предимно нощем и в почивните дни.

"Имало е схема да се фалира КТБ", заявява пред Преса председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

"ГЕРБ смени рязко курса за разваляне на частни сделки" е водещото заглавие на Сега. Според вестникът все още не е ясно какви допълнителни правомощия ще бъдат дадени на финансовия министър, след като главният прокурор отказа да се намесва в съмнителни сделки. Темата е коментирана от почти всички централни издания днес.

Стандарт информира с водещото си заглавие, че Европейската комисия отпуска до 600 хиляди лева на фирма за нови машини, срокът за кандидатстване е 30 юни. Става дума за първия етап от новата Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Разследване на вестника показва нова измама под прикритието на хора с увреждания. За да се спечелят обществени поръчки, се регистрират кооперации за незрящи и глухонеми. Законова поправка по времето на Орешарски е позволила поредната далавера, пояснява изданието.

В Световния ден на здравето ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев призовава в интервю за Труд държавата да въведе по-строги санкции, за да спре злоупотребите в частните болници. Според проф. Митев медицинското ни образование е на добро ниво.

Телеграф предлага интервю с авиационния специалист Аластар Розенщайн, който съветва да проверяваме списъка с опасните авиокомпании, когато се налага да пътуваме със самолет.

Капитал daily съобщава от първа страница, че заводът за бетонни изделия в Кърджали вече е собственост на френска индустриална група.

"КАТ да погне системно пияните шофьори", призовава от страниците на Монитор Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

"Смрад и мръсни тоалетни в моловете", пише 24 часа. Клиентите не пазят чистота, крадат сапуни, тоалетна хартия и писоари.

Дума цитира експерти, които съветват да не купуваме на децата си храни от рекламите, защото не са здравословни.

"Синтетичните багрила разболяват децата, жълтите и червените яйца са най-опасни", предупреждава на първа страница Телеграф. Само зеленият цвят е безвреден, пояснява за вестника проф. Донка Байкова, специалист по хранене.

Преса припомня, че глобата за измами с агнешко месо е до 30 хиляди лева. Търговците трябва да имат документ за произход на стоката.

Монитор предупреждава, преди "голямото празнично плюскане", че 200 болести се причиняват от различни храни. Тънките сухи мезета, например, са вредни за хората с високо кръвно налягане.

"Църквата не е дала инструкции вярващите да идват в храма с яйца и козунаци сякаш не са яли от години", казва в интервю за Новинар културологът доц. Емануел Мутафов. Той съветва да правим повече добрини през Светлата седмица./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1006