EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:18 | 03.04.2015прегледи 671 коментарикоментари 0


24 часа алармира на първа страница: "Чиновническо слабоумие и престъпно бездушие оставиха 90 хиляди нервно болни без лекарство". От 16 февруари до днес не е уреден проблемът със заместителя на оригиналния препарат.

Дума предупреждава, че от май ще отсъстват три вида човешки инсулин. Вестникът цитира фирмата производител, че има проблеми в производството и съветва пациентите да посетят ендокринолози, които да заменят препарата. Очаква се проблемът да бъде решен през юли.

Телеграф информира: "Хакери от Южна Африка атакуват наши фирми, точат по 600 хиляди лева през имейла". Вестникът цитира антимафиоти от ГДБОП.

Отнемането на лиценза на КТБ е водеща новина за всички печатни издания днес. Започва делото и за фалита на бившата вече банка. Казусът "КТБ" и законодателни промени, довели до раздор сред магистрати, е друга обща тема в днешния централен печат. Прокурори отказаха да работят по съдебната реформа в инициирана от правосъдния министър работна група, като реакция на несъгласието на министър Христо Иванов с дадените правомощия на обвинителите.

По този повод Труд пише: "Реформата на Иванов вещае нови бягства на затворници. Провосъдният министър съкращава надзиратели, съдебни сгради остават без охрана."

Според Стандарт още един министър е атакуван. В разговор на четири очи премиерът Борисов е предупредил министъра на образованието Тодор Танев "да влезе в час". От вестника научаваме и че реформаторите не са доволни от министъра на отбраната Николай Ненчев заради кадрите, които назначава.

"Пак ще има амнистия за строежи на ръба на закона", е водещото заглавие на вестник Сега. В интервю за изданието министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова добавя, че ще има яснота за тол таксите по магистралите до края на годината.

Според Преса в битката с корупцията сред висшите държавни служители ще се включи наблюдение на личния им живот, включително и извънбрачните съжителства.

Капитал daily съобщава, че лошото време миналата година е причина да се свие производството на зеленчуци и плодове. Отчита се увеличение на вноса, по данни на Статистическия институт.

Монитор пък цитира данни на производители:"Без българска салата за Великден, само чесънът и лукът са наши, доматите и краставиците са от комшиите. Българските репички заминават за Румъния."

Новинар информира:"Местата в хотелите във Велико Търново за Великден са заети още от март, британци ще идват на шопинг край Царевец". В Бургас летният сезон беше открит от израелски туристи вчера, допълва изданието.

Земя помества репортаж от конференция, посветена на санкциите срещу Русия и влиянието им в страните от Югоизточна Европа. Присъствали са представители на партии и неправителствени организации от Гърция, Унгария, Италия, Сърбия, Испания.

24 часа предлага интервю с нашумялата напоследък уволнена чистачка - висшистка с две специалности, Даниела Борисова. За нея Мая Манолова разказа от парламентарната трибуна. "Много пъти ми е идвало да напусна страната, но не мога да оставя сина и майка си. ...народът е беден и гладува", казва тя за вестника.

С друга нашумяла българка, оперната певица Соня Йончева, ни среща вестник Труд. Тя ще изнесе концерт в София утре./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1017