EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:13 | 04.03.2015прегледи 1082 коментарикоментари 0


Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармира в интервю за Телеграф, че има 100% ръст на загиналите на магистрали. Една от причините е липсата на контрол на скоростта.

Поне седем кандидат-депутати са заловени да купуват гласове, информира на първа страница вестник Сега. На запитване на вестника до прокуратурата не е отговорено обаче на колко от тях е повдигнато обвинение и за какво. Не се казва и от кои партии са уличените нарушители.

В интервю за Стандарт председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщава, че няма да се правят промени в Изборния кодекс преди местните избори заради недостиг на време.

Изданието пише на първа страница, че по време на днешната визита у нас на директора на ФБР Джеймс Коми ще получим съвети как да спрем корупцията и какви мерки да предприемем срещу тероризма.

От април всяка поща ще изплаща пенсии, съобщава Новинар. Получаването на пенсията няма да зависи от настоящ или постоянен адрес. Това ще е възможно с въвеждане на електронен картон, съобщиха от правителствената пресслужба.

Преса пише на първа страница "Страсбург ни осъди, връщаме на вдовицата на Самоковеца имотите му". Претенциите на Ангелина Димитрова са за повече от 852 хиляди лева. Евромагистратите дават на държавата четири месеца да се споразумее за компенсация.

Директорът на данъчната агенция Бойко Атанасов казва в интервю за 24 часа, че се пише нов анализ за здравните вноски, защото се изговорили много спекулации.

В интервю за Сега председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов възразява срещу предложеното от здравния министър разделяне на три на пакета услуги, плащан от Здравната каса.

От Преса можем да научим как да си купим ток направо от централата, въпреки че на практика това не може да се случи поради пренебрежимо малкото и непостоянно потребление на едно домакинство.

"Започва кампания срещу насилието в училищата", информира Монитор. До 13-и март директорите в цялата страна трябва да изготвят обобщена информация за проявите на агресия.

Председателят на Агенцията за бежанците Никола Казаков казва, че бежанците у нас искат да продължат към Западна Европа и не искат да учат български език.

Първа инвестиционна банка ограничава кредитирането заради Еврокомисията, пише Капитал дейли. Под натиска на Брюксел, България трябва да прочисти банковата система и рязко да засили надзора, иначе ни грозят наказателни процедури и финансови санкции.

Според Труд предстои тежко лято по софийските улици. От април започват ремонтите по пътната мрежа. Приоритетен проект е "Цариградско шосе".

На първа страница Дума отбелязва: "Музеят "Баба Тонка" отвори отново врати след 23 години".

Само един вицепремиер беше на тържествата на връх Шипка, отбелязва Труд.

Според Земя "управляващите пак забравиха кой ни освободи".

Телеграф дава друга гледна точка на националния ни празник – 235 хиляди българи са пътували през четирите почивни дни, разходили са се до връх и село Шипка, Пловдив и гръцката столица Атина.

Всички вестници пишат за трагичната смърт на 23-годишната Вероника от Свищов, която учела и работела във Велико Търново. Тя изчезна в събота вечерта, тялото ѝ беше открито вчера.

24 часа съобщава на първа страница, че младата жена е убита, за да бъдат заличени следите от грабеж. Не са намерени пари, документи и мобилен телефон. /БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg