EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 11.02.2015прегледи 759 коментарикоментари 0


Под заглавие "Лавина от гарантирани влогове в банките" Труд съобщава, че заради фалита на КТБ масово се раздробяват големите влогове. "Депозитите до 200 хиляди лева са нараснали с 2 милиарда и 500 милиона за една година, сочи статистиката на БНБ. Така по сметките, които се ползват с държавна защита, вече има над 35 милиарда лева", посочва вестникът.

Деца, студенти и безработни са сред българите, със сметки в швейцарския клон на банка HSBC, пише Стандарт, като цитира ръководителя на международния консорциум на разследващите журналисти. Сдружението оповести, че 74 души, свързани с България, държат 380 милиона долара в трезора. Докато не приключи разследването, имената няма да бъдат огласени", посочва вестникът.

"Плевнелиев иска още пари за отбрана", гласи водещото заглавие на вестник Преса, който съобщава, че следващия месец военният бюджет ще бъде тема на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Люти битки торпилират срещата в Минск" - под това заглавие Преса съобщава за последното развитие на конфликта в Украйна, преди днешната среща на президентите на Украйна, Русия, Франция и канцлера на Германия.

В интервю за вестника бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов посочва, че ситуацията в Украйна наистина е тревожна и опасността от война е реална.

"Русия е готова да подпише договор в Минск, очаква се приемането на план за регулиране на конфликта", пише Новинар на първа страница, като се позовава на източници от руското правителство, цитирани от агенция "Блумбърг".

"БСП е против американските танкове в България" е водещото заглавие на вестник Дума.

Под заглавие "Не на войната! За мир в Европа!" вестник Земя публикува декларация,в която се посочва, че левицата е против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия.

Нашумялата напоследък разработка "Червеи" е водеща тема в 24 часа. Проверката тръгнала срещу подкупни ченгета, посочва вестникът и допълва, че участниците в разработката са имали пълен достъп до базите данни на МВР. Заглавието на публикацията е "Червеите можели да копират личните данни на целия народ".

"Само за четири години броят на професорите се е увеличил двойно - от 773 на 1414. Висши училища и научни организации са произвеждали по повече от един професор дневно, посочва вестник Сега и допълва в подзаглавие, че най-активен е Университетът по хранителни технологии, следван от Библиотекарския университет.

Темата е водеща и за Монитор, който изтъква, че бизнесмени и политици напират за професори и че в трудовете им има плагиатство и фалшификации.

"Над половин милион българи са застрашени от свлачища", пише Телеграф на първа страница.

"Сами сме си виновни за бедствията" - под това заглавие Монитор публикува интервю със сеизмолога от БАН проф. Емил Ботев. "Свлачищата тръгват заради незаконните строежи", казва ученият./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg