EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:56 | 09.02.2015прегледи 825 коментарикоментари 0


В интервю за вестник "24 часа" заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шевчович заявява, че приоритет за комисията ще бъде сигурността на енергийните доставки за европейските потребители. По думите на Шевчович, на започващата днес в София енергийна среща на високо ниво, ще се обсъдят перспективите за газови доставки, така че да се намерят решения за регионални интерконекторни връзки в Централна и Югоизточна Европа.

Тръгват хайки за крадци на парно в София - темата е водеща за вестник "Телеграф". От фирмата за дялово разпределение, която държи най-голям дял на пазара заявяват пред изданието, че на прицел ще бъдат над 900 сгради. Сред проверяваните ще бъдат тези, които са заявили, че няма да ползват парно, както и домакинствата, които не са осигурили достъп при годишния отчет.

Хващат автомобилите без данъчна регистрация - предупреждава от първа страница вестник "Труд". Пунктовете за технически преглед вече проверяват онлайн, платен ли е местният налог за колата. Само за месец от 30 хиляди прегледани превозни средства 5500 липсват в компютрите на общините.

Заплатите скочиха със 158 процента за 10 години, пише вестник "Стандарт", като цитира данни на Националния статистически институт. Според справката, възнагражденията в София са с 30 процента над средните за страната - за септември средната заплата в столицата е 1071 лева.

Чуждестранни богаташи са налели в родната икономика общо над 43 млн. лева, срещу което са получили право на жителство у нас - публикация на вестник "Монитор". Става въпрос за 45 души, които през миналата година са си издействали право на постоянно или продължително пребиваване в България на основание крупна инвестиция. Най-много милионери са дошли от Египет - 13 души, показва справка на ежедневника в статистиката на дирекция "Миграция".

Плановете за скок на приходите от хазарт напълно се провалиха, съобщава вестник "Сега". От лицензирането на онлайн оператори и изваждането на светло на част от онлайн залаганията, Държавната комисия по хазарта е заработила сумата от 2 милиона и 670 хиляди лева. При обсъждането на тези текстове от Закона за хазарта през 2013 година от Министерството на финансите прогнозираха поне 8 милиона лева приходи./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg