EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:42 | 12.01.2015прегледи 1076 коментарикоментари 0


Всички печатни издания поместват на първите си страници снимки на огромното множество, стекло се вчера в Париж, за да почете паметта на жертвите от атаката срещу „Шарли ебдо“ и да защити свободата на словото срещу тероризма. „Париж събра очите на света. милиони на марш в името на живота“, пише Преса. Аналогично заглавие помества Монитор. „Шестдесет лидери ръка за ръка срещу терора“, отбелязва Стандарт.

Броят на личните лекари у нас продължава да намалява. Най-зле е положението в Кърджали, Видин, Разград и Силистра, пише Сега като цитира данни от Националната здравно-осигурителна каса. През миналата година на договор с касата са работили едва 4 515 общопрактикуващи лекари, а според последната национална здравна карта, прието от Министерския съвет през 2011, у нас трябва да има минимум 5 374 джипита, отбелязва изданието.

Около тридесет и четири хиляди българи не могат да се пенсионират през тази година заради липса на стаж и възраст, показват разчетите на Националния осигурителен институт, цитирани от вестник Сега.

„Всички чиновници на МВР, назначени след началото на 2015 година, вече няма да може да се пенсионират по-рано, да вземат до двадесет заплати накуп и да ползват социалните придобивки за първа категория труд“, съобщава 24 Часа.

Труд информира във водещата си публикация, че „неправителствени организации правят милиони с тестове в училище“. За явяването на всеки тест родителите на ученици между първи и седми клас дават по 6 лева. Практиката е напълно законна и одобрена със заповед на Министерството на образованието. В същото време във Финландия, която има най-добрата образователна система в света децата нямат оценки до 4-ти клас и държат само един стандартизиран тест на 16 години, сочи изданието.

„Държавата търси строител на магистрала Хемус. Ако изграждането започне тази година, отсечката до Плевен трябва да е готова до 2018-та. Цената на трасето с дължина 59 километра ще бъде 434 милиона лева“, пише Капитал Daily.

Дума публикува в голямо заглавие предупреждението на председателката на Сметната палата, Лидия Руменова, че „новият закон е заплаха за независимостта“ на институцията и че извън контрола й ще останат 60 процента от парите на общините и от Евросъюза. Монитор акцентира върху отговора на шефката на бюджетната комисия в парламента, Менда Стоянова, че ще сложи „край на партийните поръчки в Сметната палата“./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142