EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:29 | 17.12.2014прегледи 774 коментарикоментари 0


"Партийна коалиция на популизма разруши пенсионния модел", пише на първата си страница Капитал дейли по повод гласуването вчера в бюджетната комисия в парламента. За 90 минути депутатите в комисията приеха най-мащабните промени в пенсионната система за последните 15 години, пише изданието.

По същата тема Сега излиза със заглавие "ГЕРБ, ДПС и ПФ осигуриха мнозинство за скандалните пенсионни промени". В подзаглавие се посочва, че измененията са одобрени без финансова обосновка и задълбочен анализ на последиците. Скандалните промени в пенсионния модел доведоха до сформиране на изключително странна коалиция от уж непримирими врагове, пише още вестникът.

Няколко издания пишат за плановете за реформи на правителството. Според Преса, кабинетът предвижда реформи във всички ключови сектори и споменава някои от тях: да бъде ограничен приемът на неосигурени в болниците; с 10 хил. подписа граждани да могат да предлагат закони в НС; главният прокурор и шефовете на двете върховни съдилища да могат да бъдат отзовавани.

Според Стандарт управялващите предвиждат да вдигнат прага за регистрация по ДДС на 200 хиляди лева.

Под заглавие "Всяка власт се опитва да влияе на съда" 24 часа предлага интервю с председателя на Софийския градски съд Владимира Янева, която днес ще се яви пред ВСС. В него Янева казва, че казусът със системата за случайно разпределение на делата не е нов и че не вижда своя вина в него.

"Перник фалира като Детройт", пише Стандарт и уточнява, че общината е на червено с 16 млн. лева и затъва в боклук.

На този фон Труд информира за напрежение сред пътуващи от София за Перник, които не са успели да се качат на влака за града. Причината е намаляването на броя на вагоните заради по-малка мотриса, пусната по маршрута.

Дума цитира председателя на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев, който казва, че "ако се стигне до спиране на влакове и съкращения в БДЖ, ще има национална ефективна стачка на работещите в системата. Причината за изявлението е намерението на ръководството на БДЖ да спре 140 влака и да съкрати 1500 служители. Това ще се наложи, ако правителството изпълни намеренията си да намали субсидията за железопътния превозвач.

"Кюрдите стрелят по джихадисти с наши картечници" пише Труд и допълва, че българска фирма продава оръжие и боеприпаси на Саудитска Арабия, а от там те стигат до кюрдите в Ирак. Сделката била под егидата на САЩ и била законна, пише вестникът.

И Преса съобщава за търговия с оръжие - "САЩ въоръжават Украйна чрез българска фирма". Вестникът се позовава на информация от руска агенция, според която българската фирма е сключила договор за доставка на безпилотни самолети за Киев.

Повечето издания информират за продължаващия спад на руската рубла на световните пазари, заради поевтиняващия петрол. "Рублата е в режим на свободно падане", пише по темата Новинар./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg