EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:40 | 15.12.2014прегледи 798 коментарикоментари 0


"Синдикати и правителство се разбраха: Възрастта за пенсия без промяна и през 2015-та година", гласи заглавието на първа страница на "24 часа", който отбелязва в подзаглавие, че вноската в частен фонд вече ще бъде по желание. Нужният осигурителен стаж обаче ще нарасне с 4 месеца и ще е 35 години за жените и 38 години за мъжете, посочва часовият вестник. Замразяването и през 2015-та година на възрастта за пенсиониране за жените на 60 години и 8 месеца, а за мъжете - на 63 години и 8 месеца е водеща тема и за "Новинар", "Дума", "Сега" и "Капитал дейли".

"Укриването на осигуровки ще е престъпление", отбелязва "Новинар".

"От 2015 година и вноските за втора пенсия ще могат да се прехвърлят към НОИ", гласи заглавието на вестник "Сега", който отбелязва в подзаглавие, че под натиска на синдикатите правителството се е съгласило отново да замрази възрастта за пенсия, което предизвика гнева на работодателите.

"Работодателите обвиниха правителство и синдикати в тайно съглашателство", отбелязва и "Дума", която посвещава и коментара си на първа страница на тази тема.

"Под синдикален натиск Борисов разруши пенсионния модел", пише "Капитал дейли". Освен отстъплението за възрастта за пенсиониране изданието вижда много по-опасна промяна в правото на родените след 1959 година да избират дали допълнителната им осигуровка да отива в частен фонд или само в НОИ. Представители на пенсионни фондове сравняват мярката с национализация на натрупаните 8 милиарда лева лични вноски, посочва "Капитал дейли".

"Труд" излиза с тревожно заглавие: "Няма пари, горим газа от резерва в Чирен". "Оставаме без запаси след 100 дни", "Булгаргаз" не може да плаща за синьото гориво", отбелязва изданието.

"По немски модел санират 75 хиляди панелки", пише "Стандарт" в заглавие на първа страница. Санирането започва още напролет, кабинетът ще осигури 1 милиард лева за ремонтите по различни европрограми, допълва вестникът и отделя на тази тема още две страници.

Под заглавие "Реформи, а не разгром в правосъдието" вестник "Преса" помества интервю с председателя на Върховния административен съд Георги Колев. Темата на броя е за нахлуваща на българския пазар китайска дрога, маскирана като лекарства.

"Монитор" съобщава на първа страница за предложение на родители учебниците за първия и втория срок да бъдат разделени, за да се намали теглото на раниците.

"Телеграф" пише, че четири пъти повече водачи карат почерпени в София след промените в пътния контрол от две седмици. "Повечето шофьори решиха, че няма кой да ги спре и накаже, и си позволяват да карат след употреба на алкохол", споделят пътни полицаи пред вестника./БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg