EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:41 | 05.12.2014прегледи 1149 коментарикоментари 0


Труд, Стандарт, Сега и 24 часа посвещават водещите си заглавия на посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

"Бойко Борисов иска "Южен поток", пише Труд. В друга публикация по темата за газопровода изданието цитира турския вестник "Хюриет", според който руският президент Путин казал на турския премиер Ердоган: "Писна ми от българите. Като имат зад гърба си Запада и ЕС, те ни предизвикват и ни се противопоставят. Бавят ни проекта." Във вестник Преса същият цитат е представен под заглавие "Освободителите се жалват на поробителите от освободените".

Стандарт цитира британския министър за Европа Дейвид Лидингтън, който написал в „Туитър“: "Браво, България, че устоя на външния натиск и изиска "Южен поток" да е в синхрон с европейското законодателство." Под заглавие "Бойко разнежи Брюксел" и снимка на прегърнатите Борисов и Юнкер, Стандарт отбелязва, че ЕС ни обещава пари, влизане в Шенген и рамо за "Южен поток".

"Брюксел даде кураж и обещания за 4.5 милиарда евро на премиера Борисов", пише Сега и допълва: "Българският министър-председател представи страната като невинна жертва - преди на югоембаргото, а сега на санкциите срещу Русия." "Брюксел ни пуска 1.4 милиарда лева и в Шенген", "ЕК дава 250 милиона лева за най-нуждаещите се", отбелязва 24 часа.

В часовия вестник е публикувана речта на управителя на БНБ Иван Искров пред Асоциацията на банките, в която той обобщава, че Централната банка е издържала тежък стрес тест с кризата около КТБ.

"Изплатиха над 1 милиард лева депозити от КТБ, 25 хиляди вложители си потърсиха парите", пише Телеграф на първа страница и допълва, че опашки имаше само пред банката с отнет лиценз заради грешки и възражения.

Под заглавие "Десните и АБВ порязаха най-бедните", Дума съобщава на първа страница, че 272 хиляди души на минимална заплата няма да получат обратно внесените данъци. На позицията на АБВ по въпроса е посветен коментарът на първа страница на левия вестник.

Капитал дейли пише на първа страница, че производителите на алкохол, цигари и горива са оставени без контрол с отлагане на изискването за измервателни уреди и окачествява това като първото лобистко гласуване в парламента.

"В Русе, Шумен и Момчилград Турция издържа три мюсюлмански училища", пише вестник Преса на първа страница.

"Порои и поледици оставиха хиляди без ток". Под това заглавие Преса посвещава две страници на последните капризи на времето. "Училища излязоха в дървена ваканция, преливат реки и язовири", "Наводнения в Хасково, Димитровград и Елхово", "Бургас пред воден апокалипсис", "Тридневен дъжд затвори основния граничен пункт с Турция" са другите заглавия за природното бедствие./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151