EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:45 | 20.11.2014прегледи 1070 коментарикоментари 0


"Правителството изненадващо смени шефа на фонда за гарантиране на влоговете", пише "Капитал дейли". „Изненадващата рокада“ на Росен Николов с директора в Общинска банка Радослав Миленков „идва дни преди да започне изплащането на гарантираните депозити в КТБ и в момента, когато Фондът става ключова институция, назначаваща синдик на банката, който ще се разпорежда с активи за стотици милиони. Както напускането на Николов, така и назначаването на Миленков се случват при пълна липса на прозрачност, без мотиви, без кандидатури или процедура за избор“, отбелязва "Капитал дейли".

„Борят подкупите в КАТ с видеонаблюдение“. С това заглавие "Новинар" обобщава информацията, която заема и водещите материали в "Преса", "Труд" и "Стандарт".

Вестниците акцентират върху реакцията на премиера след разобличаването на подкупен пътен полицай в интернет. "24 часа" пише, че Бойко Борисов е „строил“ министрите на вътрешните работи и икономиката с нареждането да спрат рекета по пътищата.

Борисов е определил Меглена Кунева за силов вицепремиер, съобщава "Труд". Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията.

"Капитал дейли" обръща внимание върху факта, че предложеният да оглави агенция „Автомобилна администрация“ Станимир Флоров все още е разследван от прокуратурата за корупция. Разследването започна през април 2013 година след анонимен сигнал, че Флоров - тогава началник на ГДБОП - е разработван заради съмнения за връзки с организираната престъпност.

Мнението на вестник "Сега" е, че „ГЕРБ пак лансира хора със спорна репутация на висши постове“. Такъв според изданието е не само Флоров, но и шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, който е бил вкаран „в наддаването за поста“ в БНБ. Мавродиев „е работил като консултант по регистриране на офшорки. Прокуратурата искаше да бъде разпитан по делото за наркотрафик срещу Евелин Банев-Брендо, но това не се случи“, сочи в публикацията си вестник "Сега".

Изданията се спират и на вчерашната работа на законодателите.

„Десятъкът остава“, след като „ГЕРБ, реформатори и ДПС гласуваха против по-висок данък върху доходите“, констатира вестник "Земя".

„ДПС спаси плоския данък. Проектът на опозицията не мина на косъм“, отбелязва "Стандарт".

„АБВ и патриотите гласуваха срещу ГЕРБ“, допълва "Труд".

"Сега" пише за намеренията на социалния министър Ивайло Калфин да продължи пенсионната реформа. „Повторно замразяване на възрастта и стажа на масовата трета категория работещи няма да има през 2015 година, но и увеличението няма да е с 4 месеца годишно, както е заложено в момента в закона, а по-бавно. Социалният вицепремиер е за въвеждане на възраст за пенсиониране за полицаи и военни, както и за увеличение на годините за миньорите.“

"Монитор" публикува уверенията на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова, че блокирането на 160 милиона лева на държавните енергийни дружества и 80 милиона на столичната топлофикация в Корпоративна търговска банка няма да доведе до увеличаване на цените на тока и парното./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg